Ensimmäinen askel

Olen jo pitkään halunnut aloittaa oman blogini ja tässä se nyt vihdoinkin on.

Ihmistä Etsimässä.

Millainen ihminen on tämän blogin takana, kuka omia tuntemuksiaan ja ajatuksiaan, sieluaan ja sydäntään teille arvon lukijani tekstiensä kautta kaiuttaa?

Tämä blogi on minun, keski-ikäisen suomalaisen miehen sielunmaisema, niin hyvässä kuin vähemmän hyvässäkin. En missään nimessä kuvailisi itseäni ”aivan tavalliseksi suomalaiseksi mieheksi”, vaikka toki nuo määreet sana sanalta erikseen joka suhteessa minuun sopivatkin.

Minut henkilökohtaisesti tai tietyistä piireistä tuntevat tietävät että en ole mikään jeesus, enkä missään suhteessa parempi kuin muut. Olen se mikä olen ja jokaiselle kanssaihmiselleni olen juuri sitä samaa, mitä hän on minulle: peili. Emme ole toisillemme aina täydellisiä peilejä, emme aina ehjiäkään, toisaalta sydämen kauneutta voi peilautua toiselle myös rikkinäisen peilin sirpaleista.

Ihmistä Etsimässä kertoo minun elämästäni, omasta tiestäni ja sen kulkemisesta, karikoista ja avovesistä, vastamäistä ja myötämäistä. Henkisyydestä ja ihmisyydestä, lihallisuudesta ja sen puutteesta, halusta tulla paremmaksi ihmiseksi, tulla nähdyksi, kuulluksi ja ymmärretyksi, vastaanotetuksi, hyväksytyksi ja enemmän kuin mitään muuta maailmassa: Rakastetuksi. Isolla ärrällä.

Toisaalta blogini kertoo myös ihmisistä, joita universumi on tielleni elämäni eri vaiheissa tuonut ja joistakin niistä enemmän tai vähemmän yllättävistä asioista, joita olen heidän kanssaan saanut aikojen kuluessa kohdata. Kerron suurista rakkauksistani, toki myös niistä hetkistä, jolloin rakkaus murenee, ottaa osumaa yliomistavuuden tai jonkin muun sisäisen haavan takia, tai muovautuu epäluottamuksen tuloksena avoimmuudestaan ja maailmaa syleilevyydestään vaikeasti läpäistäväksi esteeksi kahden ihmisen välille.

Tulen kirjotuksissani käsittelemään myös henkisyyttä omakohtaisten kokemusteni kautta niin hyvässä kuin vähemmän hyvässäkin. Tiedän, että monelle uskonnolliselle ihmiselle henkisyys on punainen vaate, joka aiheuttaa vain turhaa vääntämistä ja väittelyä asioista, joita kumpikaan osapuoli ei pysty täydellisesti todistamaan. Keskustelun ja kommentoinnin lähtökohtana tässä blogissani emme väännä noista asioista, jokainen meistä tulee uskollaan autuaaksi, toisia käännyttämättä ja arvostelematta. Siinä missä uskonnollisia ihmisiä, sama koskee myös henkisyys-hifistelijöitä. Rakkautta ja keskinäistä ymmärrystä aivan kaikille, tasapuolisesti.

Otan mielelläni vastaan henkilökohtaisia kysymyksiänne ja kommenttejanne, saatte halutessanne minuun yhteyden sähköpostiosoitteeni ihmista.etsimassa@gmail.com kautta.

Sydämellinen kiitos teille kaikille huomiostanne, ystävät.

Tästä on hyvä jatkaa.

IE

Kuva: katermikesch / Pixabay

Add a Comment