Hakunaatko Matataa? (”Do you speak Hakuna Matata?”)

Tartu hetkeen, hakuna matata, cease the moment.

Katsokaamme peiliin. Niin tuttua kauraa meille kaikille, ja toisaalta, ei ollenkaan.

Niin usein kohtaamme tilanteita ja meille tarjotaan mahdollisuuksia joiden kautta koko elämämme ja kaikki mitä se sisällään pitää voisi muuttua kuin taikaiskusta. Lähes yhtä usein emme tunnista tai halua ymmärtää sydämessämme, että asiaan täytyy tarttua nyt. Lähteä liikkeelle saman tien, sillä pian tuo meille osoitettu ovi mahdollisuuksiin sulkeutuu, ehkä lopullisesti.

Se uramahdollisuus jota meille tarjottiin vuosi sitten, se opiskelupaikka joka tuli tarjolle ”puun takaa”, tai se kolme vuotta sitten tapaamamme puolituttu ihminen, joka olisi voinut muuttaa kaiken. Se, jonka kanssa käytiin silloin seuraava keskustelu:

”Hei kuule, tiiätkö mitä… Lähdetään ulos, istutaan alas ja jutellaan. Käydään syömässä, vietetään hauska ilta ja tutustutaan paremmin! Keskustassa on just avattu se uusi kasvisravintolakin, kaikki on kehuneet, mennään sinne. Mitä sanot?”

”Mikäs siinä… Mut nyt on vähän kiirettä, palataan tähän lähitulevaisuudessa…”

Sitä lähitulevaisuutta ei koskaan tullut.

Sitä lähitulevaisuutta, joka tyrkytettiin aina jonnekin toisaalle tai jollekin toiselle kuin sille, jolle se olisi pitänyt antaa. Ei almuna tai pakosta, vaan avoimesti, vapaaehtoisesti ja puhtaasta sydämestä.

Ehkä suunta oli kohden jotain muuta, joka senhetkisestä näennäisestä tärkeydestään huolimatta oli kuitenkin parhaimmillaankin vain pseudo-tärkeää. Jotain, jolle alitajuinen pelkomme tarttua tulevaisuuteen antoi mielessämme juuri sillä hetkellä mega-mittakaavan, tekosyyn kieltäytyä.

Meidän pitää aina muistaa, että myös lähitulevaisuuksilla on viimeinen käyttöpäivänsä. Nämä lähitulevaisuudet sisaruksineen ovat niitä maagisia, maailmaa syleileviä hetkiä, jotka muuttavat kaiken.

Ne ovat niitä hedelmällisiä tilaisuuksia, jolloin kaunis sielu kohtaa toisen, yhteisyys synnyttää syvää keskinäistä sympatiaa, läheisyyttä, uutta sisäistä ja ulkoista elämää. Vähän aikaa kaikki on taas paremmin, ehkä pidempäänkin, ehkä pysyvämminkin. Tuloksena jotain, joka on enemmän ja parempaa kuin mitä koskaan osasimme ja uskalsimme edes hurjimmissa unelmissamme toivoa.

Kannattaa olla aina hereillä, sillä jokainen kohtaamamme ihminen ja jokainen hetki on lähitulevaisuus juuri nyt. Piste.

Haluatko sinä missata elämäsi mahdollisuuden, jota sinulle juuri tänään tarjotaan?

Do you speak Hakuna Matata?

IE

Kuva: grietbouwen / Pixabay

Add a Comment