Kiitos kun olet

Minä olen rakastunut tuohon lyhyeen, hyvin yksinkertaiseen kolmen sanan lauseeseen.

Kyseessä on yksi kauneimmista tunteista jonka ihminen voi sanoin välittää toiselle ja aivan ehdottomasti myös yksi kauneimmista lauseista, jonka onnellinen ihminen voi koskaan toiselta kauniilta sielulta vastaanottaa.

Lauseen kauneus ja vaikuttavuus eivät perustu hienoihin, briljeeraaviin sanavalintoihin vaan pelkkään sanojen sisältämään positiiviseen energiaan. Kaikkeen siihen rakkauteen ja avoimeen hyväksyntään, jonka lauseen sanoja vastaanottajalle sanojen sisään koodaa.

Se koodi ei ole matematiikkaa, ei ohjelmointikieltä, vaan pitää sisällään kahden ihmisen yhteisen historian, tämän hetken, ja samalla siinä pohjustetaan myös tulevaa. Koko ihmissuhteen silta menneisyydestä hamaan tulevaisuuteen.

Siinä toisen ihmisen arvoa ei määritetä ulkoisilla avuilla, materiaalisilla aikaansaannoksilla tai sillä mitä hän pystyy toisen ihmisen puolesta tekemään.

Pelkkä toisen ihmisen olemassaolo sanojan elämässä on niin arvokasta ja tärkeää, että se on saatava puettua sanoiksi. Se tarkoittaa, että vastaanottaja ja hänen arvostuksensa ovat sanojan elämässä tavalla tai toisella hyvin korkealla. Sen nuo kolme pientä sanaa tekevät täydellisesti.

Joten kaikille teille ystävilleni jotka vielä vierelläni vaellatte, kuin vielä toistaiseksi tuntemattomillekin – teille, joiden kanssa tiemme ovat vasta kohtaamassa – sanon jokaiselle suoraan sydämestä sydämeen:

Kiitos kun olet.

Ja teille uusille, tuleville tuttavuuksille lisään vielä:

Kiitos kun saavutte, teitä on odotettu.

Tästä tulee hyvä päivä.

IE 

Kuva: Howard Riminton / Unsplash

Add a Comment