Rakkauden teko

Tein pari viikkoa sitten itselleni hoitotahdon.

”Hoitotahdon…?”

Niin, kirjoitin kanta.fi-sivulla omiin virallisiin tietoihini minua ehkä jossain vaiheessa hoitaville lääkäreille omasanaisen ohjeistuksen, josta he näkevät miten toimia siinä mahdollisessa tilanteessa, jossa en olisi enää kykenevä päättämään asioistani ja elämästäni itse eikä paranemisen mahdollisuutta tai toivetta ihmisarvoisesta elämästä enää ole.

”Miksi ihmeessä?”

Niin surulliselta tai pelottavalta kuin tuo yllä kuvailemani tilanne voi kuulostaakin, katsotaanpa asiaa hieman toisesta näkökulmasta.

Ajatelkaa niitä läheisiänne ja rakkaitanne, jotka – pahimmassa tapauksessa – joutuvat teidän ollessanne letkuissa elämää ylläpitävien koneitten armoillla ottamaan kantaa hoitoonne ja sen jatkumiseen, ja päättämään yrittääkö pitää teistä kiinni ja toivoa parasta, vai antaa periksi ja päästää irti. Siirtymään toiselle puolelle, seuraavaan elämään. Valmistautumaan uuteen kierrokseen sielujen ruletissa, uusissa rooleissa, uusissa ympyröissä, niin vanhojen tuttujen kuin uusienkin kauniiden sielujen kanssa.

Jos tuohon jostain syystä päädyttäisiin, niin tilanne olisi silloin kaikille muutenkin kaoottinen ja kaikki niin sekaisin, että olisi täysin kohtuutonta aiheuttaa rakkaimmilleen vielä suurempaa tuskaa pakottamalla heidät ottamaan kantaa sinun elämäsi viimeisiin hetkiin. Viimeisiin, koko ajan heikkeneviin hengenvetoihisi tässä maailmassa.

Hoitotahdon kirjaamisen kautta otan vastuun omasta elämästäni sen loppuun saakka.

Irtipäästäminen on rakastumisen, rakastamisen, uuden elämän luomisen ja sen maailmaan saattamisen lisäksi yksi suurimmista rakkauden teoista.

Rakastan.

Siksi ihmeessä.

IE

Kuva: Alvaro Serrano / Unsplash

4 Comments

Add a Comment