Blogi bloggarum, summa summarum – alkumatkan huomioita blogien maailmasta

”Viideltä saunaan ja kuudelta putkaan, se on sellainen työmiehen lauantai”, lauloi äänilevyllä enopuoleni Antti Hammarberg (jonka Suomen kansa tuntee paremmin taiteilijanimellä Irwin Goodman) reilut 50 vuotta sitten, karvan verran syntymäni jälkeen.

Tämän kirjoittajan blogin- ja ajanlasku ei kuitenkaan seuraile aivan samanlaista ’kerran viikossa’-sykliä. Tekstejä syntyy vaihtelevalla tahdilla, joskus monta kirjoitusta viikossa, mutta toisinaan menee parikin viikkoa ettei ainoakaan teksti läpäise allekirjoittaneen kattavaa ennakko-, keski- tai jälkitarkastusta. Niin kuin näette, itsesensuuri jyrää… 😉

Blogin lukijakunnan kasvattaminen vaikuttaa suht’ haasteelliselta. Aika näyttää, mitä blogistani tulee ja kuinka suureksi se kasvaa, ja ennenkaikkea miltä suunnalta onnistun houkuttelemaan itselleni lisää lukijoita. Tulen kuitenkin kirjoittamaan omannäköisellä tyylilläni niin pitkään kuin se tuottaa minulle tyydytystä ja nautintoa, oli lukijoita tai ei. Toivottavasti tekstini kuitenkin löydetään myös laajemmissa piireissä.

Ja yleisellä tasolla, voihan toki olla, että blogit.fi:n Ihmissuhteet ja häät -kategoriassa seitsemän miljardin hää- ja raskausblogin joukossa yksi keski-ikäinen mies sinisine sielunmaisemineen, kaikessa (media)epäseksikkyydessään tuskin aiheuttaa lukijoissa sen ihmeellisempiä väristyksiä. Korkeintaan vatsahappojen nousua satunnaisten tusinalukijoiden kurkuun mahan sisällön pyrkiessä sporadisissa spurteissa ulos suusta, suoraan kannettavan näppäimistölle.

Toisaalta ihmiset saavat kicksinsä niin ihmeellisistä asioista. Jotkut häähehkutuksia tai raskausblogeja tihrustaessaan, toiset tekstejäni lukiessaan ja kolmannet omalle näppikselleen oksentaessaan. Different strokes for different folks, mikä minä olen ketään arvostelemaan 😂

Tiedän, tiedän… Minun pitäisi varmaan yrittää olla viihdyttävämpi. Pitäisi varmaan yrittää kirjoittaa joskus jotain häihin ja raskauksiin liittyvää oikein hyper-lennokkaalla höpölöpö-hehkutustyylillä, mutta ammattiylpeänä kirjoittajana yritän säilyttää niin omanarvontuntoni kuin koneeni näppäimistönkin puhtaana… 😂

Ja nyt kauniiksi lopuksi vakavoidun hetkeksi.

Ystävät rakkaat, sydämelliset kiitokset kaikille teille, jotka olette olleet mukanani ja seuraamassa alkuaskeleitani bloggaamisen maailmassa. Ja erityispeukutus teille, jotka olette kommentoineet tekstejäni eri foorumeilla eri tavoin ja kannustaneet minua jatkamaan, olette sydämessäni.

Jokainen teistä erikseen ja kaikki yhdessä: olette täyttä kultaa! 💗

Sydämellinen kiitos,

IE

Kuvat:   Clker-Free-Vector-Images / Pixabay
Werner Moser / Pixabay

Add a Comment