61 hengentuotetta

Aloittelin tätä Ihmistä Etsimässä-blogiani maalis-huhtikuun vaihteessa, ensimmäinen kirjoitukseni tärähti blogi-kenttään maaliskuun viimeisenä päivänä vuonna 2019 Anno Domini.

Luette nyt järjestyksessään 61. hengentuotettani, sen syvempää agendaa tässä tekstissä ei ole, halusin vain esimerkinomaisesti hieman summata viimeisten aikojen kokemuksiani ja tuntemuksiani blogien maailmasta.

Asia, joka on yllättänyt itseni kaikkein suurimmin näiden kuukausien aikana, on lukijoitten yleinen hiljaisuus ja kantaaottamattomuus blogikirjoituksiini. Voisi kuvitella, että esimerkiksi allekirjoittaneen kirjoituksiin voisi tarttua kiinni monestakin eri kulmasta, mutta no such luck.

Alkuajan suhteellisesta innostuksesta, peukutuksesta ja ”yleisestä jeejeestä” on liu’uttu pikkuhiljaa ensin rakentavaan hiljaisuuteen, sitten lähes täydelliseen vaikenemiseen suhteellisen pientä, mutta itselleni sitäkin arvokkaampaa lähiystäväpiiriäni lukuunottamatta. Heille kaikille kannustuksesta ja osanotosta sydämelliset kiitokset 💝

Itse olen alusta lähtien toivonut voivani kommunikoida lukijoitteni kanssa, sekä näkeväni että aikaansaannokseni onnistuisivat nostamaan lukijoissa pintaan tunteita ja ajatuksia.

Yhtäältä on ollut hienoa huomata, että täällä Blogspotin puolella tiettyjen kirjoitusteni katselumäärä on ollut huomattavan korkea, vaikka toisaalta Facen puolella IE-ryhmässäni lukijamäärät ovat olleet paljon pienempiä. Asiaan on varmaan monta eri syytä ja selitystä ja jos tuo jotain tarkoittaa, niin sitä että jossain, joku tai jokin on ainakin jollain tasolla kiinnostunut teksteistäni (”Kiitos Bahrainin botit!”) 😂

Mitä olen oppinut tänä aikana itsestäni, teksteistäni ja lukijoistani?

Ainakin sen, että tietyllä tavalla olen ilmaisussani ilmeisesti pääosin lakoninen inhorealisti, tai jos en ehkä välttämättä realisti, niin ainakin inho”jotain”.

Kirjoitan asioista suhteellisen suoraan, toisaalta tunnen usein, että voisin (tai että minun pitäisi) paukuttaa tekstiä eetteriin vieläkin terävämmin. Jos kumpikaan tapa ilmaista itseään ei nostata lukijoissa halua kommentoida FB:ssä tai Blogspotissa, niin miten kannattaisi edetä? Kukkaiskieltä peliin?

Mitä Ihmistä Etsimässä Facebook-sivuuni tulee, se on tietyllä tavalla sekä hyvä että toisaalta vähemmän hyvä palvelija juorutessaan esimerkiksi rehellisesti sen, kuinka moni ja kuka ryhmäläisistäni käy tekstejäni lukemassa.

Aina puhutaan siitä kuinka Facen algoritmit tekevät sitä ja tätä, esimerkiksi näyttävät Facebook-käyttäjille kavereiden kirjoituksista vain sitä mitä ohjelmoijat haluavat ja aivan miten he haluavat. Näin varmasti osaltaan onkin, mutta toisaalta niin kauan kuin te, rakkaat lukijani, olette tykkäyksissänne ja kommentoinneissanne niin Facessa kuin Bloggerissakin enemmän säästäväisiä ja pidättyväisiä kuin aktiivisia ja äänekkäitä, joudun luottamaan pelkästään ”Facebook/Blogger-mittarilentoon” ja toivomaan, että te todellakin olette siellä.

Mutta tämä tästä, katsotaan millaiseksi tilanne loppuvuodesta kehittyy, kaikenlainen kommentointinne ja osanottonne on nyt ja vastakin erittäin tervetullutta.

Alla linkki Facebookissa olevaan kaikille avoimeen Ihmistä Etsimässä-blogiryhmääni. Kaikki blogit.fi-immeiset ja muutkin kautta laajan somen, jotka ette ryhmässäni vielä ole, olette sydämellisesti tervetulleita.

Ihmistä Etsimässä FB-sivu

Hyvää viikkoa kaikille,

IE

Kuva: Gerd Altmann / Pixabay

Add a Comment