Ho’oponopono

Olen pahoillani.
Anna anteeksi.
Rakastan sinua.
Kiitos.

Ho’oponoponon peruslauseet – ehkä noita voisi jopa mantroiksikin kutsua.

Tietynlaisia mietiskelyn ja hiljentymisen apuja ja askelmerkkejä, jotka auttavat rauhoittumaan ja rentoutumaan. Anteeksiantamaan, käsittelemään ja sovittelemaan tekoja, asioita ja tapahtumia mielessä, sydämessä ja sielussa, niin toisia kuin omaa itseäkin koskien.

Itselleni nuo mantrat ovat tuoneet helpotusta moniin haastaviin hetkiin.

Silloin kun rauhoittuminen, rentoutuminen ja itseni löytäminen ovat olleet haaste, olen saanut noista lauseista lohtua ja rauhaa. En ole mikään Ho’oponopono-spesialisti tai sen vakaa harjoittaja, olen vain törmännyt noihin mantroihin jossain kohdassa tietäni ja todennut ne silloin toimiviksi, sieltä ne ovat jääneet mukaani.

Ho’oponoponon mantroja voi käydä mielessään läpi esimerkiksi tiettyä ihmissuhdetta tai elämäntilannetta miettiessään, toisaalta läpikäymisen ei tarvitse välttämättä kohdistua mihinkään tiettyyn ihmiseen tai tapahtumaan.

Aivan samaan tapaan mantrojen toistaminen voi olla viestinä omalle itselle, armollisuudesta itseä kohtaan, sillä liian usein olemme itsellemme se kaikkein pahin tuomari ja lautamiehistö, joskus pyövelikin. Sanotaan, että olemme itseämme kohtaan julmempia kuin muita kohtaan, olen tuosta samaa mieltä ainakin siinä millaista kieltä käytämme puhuessamme itsellemme.

Mielenkiintoista on, miten ihmisestä tai tilanteesta riippuen nuo mantran osat voivat myös vaihtaa paikkaa.

Esimerkiksi joskus itselläni tiettyjen ihmisten tai tilanteiden kohdalla ”Rakastan sinua” ja ”Kiitos” tuntuvat usein paljon luonnollisemmilta ja tulevat automaattisesti ulos käännetyssä järjestyksessä. Syytä tuohon en tiedä, jotain epäilen ja luonnollisesti kuulisin mielelläni myös teidän arvon lukijoideni näkemyksiä asiasta.

Myös tänään toistan sydämessäni noita neljää perusmantraa iloiten samalla etukäteen tulevan viikonlopun ensimmäisestä kasvokkaisesta tapaamisesta erään jo vuosia tuntemani sielunsisaren kanssa. On jo aikakin 💝

Olen pahoillani.
Anna anteeksi.
Kiitos.
Rakastan sinua.

See what I did there? 😁

IE

Kuva: Arek Sokha / Pixabay

Add a Comment