Polta se silta

Polta se silta. Kyllä, luit oikein, polta se saatanan silta!

Tuhoa takanasi linkkisi menneisyyteen, siihen taakse jättämääsi tulevaisuuteen, josta ei koskaan tullut nykyisyyttäsi.

Jätä taaksesi ne elämäsi ihmiset, joille olit aina pelkkä käyttötavara, käsikassara, työkalu. Ne, jotka pettivät sinut, hylkäsivät sinut, möivät itsensä maailmalle halvalla tai tyrkyttivät ilmaiseksi. Ne, joilta sinä et saanut koskaan mitään, kaikesta heidän hyväkseen tekemästäsi huolimatta.

He pitivät itseään sinua parempana ja antoivat sen näkyä suhteessaan sinuun niissä ihmissuhteissa, jotka ovat nyt historiaa.

Näinkin tuollainen tarina voi mennä: Tapaat jossain yhteydessä tai tilanteessa ihmisen, joka on omassa elämässään heikoilla, suurten ongelmien ja haasteiden keskellä, hukkumassa niihin.

Vähän kerrassaan ajaudut hänen elämäänsä, koko ajan lähemmin, avustat häntä fyysisesti, tunteellisesti, henkisesti, rahallisestikin. Hän toipuu, pääsee haasteistaan eteenpäin, nousee elämänsä lentoon.

Siinä samassa hetkessä huomaat silmänräpäyksessä muuttuneesi kiveksi hänen kengässään, koko maailma kaikkine mahdollisuuksineen on auki hänelle, mutta hänelle sinua ei ole enää olemassa. Hän kuuluu kaikille muille, koko muulle maailmalle, ei sinulle.

Puhutaan paljon ihmissuhteen varoitusmerkeistä, englannin kielessä niitä kutsutaan punaisiksi lipuiksi (red flag). Ne ovat pieniä sattumuksia ja tapahtumia, jotka moni jättää rekisteröimättä joko tarkoituksellisesti (”taitavat olla vaan omia pelkojani”), epähuomiossa tai kuvallisesti sanottuna tunteen palossa.  Ne kannattaa kuitenkin huomioida, sillä todellisuudessa ne paljastavat kaiken siitä, missä ihmissuhteessa mennään.

Esimerkkinä lupausten antaminen ja täyttäminen, eli ettei niistä kaikkein pienimpiäkään mukamas unohdettaisi, tai jätettäisi tietoisesti ja tarkoituksellisesti täyttämättä. Valehdeltaisi mustaa valkoiseksi.

Asiaan palataan jos niin luvataan, eikä ihmisiä jätetä vaille huomiota tai ghostata. Jos et ole tietyille ihmisille tarpeeksi kiinnostava tai tärkeä, anna heidän mennä. Jos et ole heidän mielestään kiinnostava nyt, et ole sitä huomenna, et ensi viikolla, et edes ensi vuosikymmenellä.

Aikaa on toiselle ihmiselle aina jos kiinnostusta on. Aina. Se on pelkkä järjestelykysymys. 

Ajanpuutteen käyttäminen on tekosyynä pahin, vaikkakin uskottavin vale kaikista. Parin päivän varoitusajalla esimerkiksi tapaminen järjestyy aina. Ei sinulle, vaan hän tyrkyttää itsensä ja seuransa jollekin muulle. Kiinnostavammalle. Mielestään sinua paremmalle.

Kun törmäät punaisiin lippuihin, lopun alun ennusmerkkeihin tai tapahtumiin, esimerkiksi pyhien lupausten pettämiseen niin polta se helvetin silta. Polta se kylmästi, tuhoa se miettimättä kahta kertaa, sillä sinut hän on jo unohtanut.

Sen tehtyäsi varmista, ettet jätä sydämeesi kantavia rakenteita joita hän saattaisi hyödyntää, vaikka hän jossain tilanteessa huomaisikin mukamas jälleen ”tarvitsevansa” sinua ja ottaisi yhteyttä, yrittäisi loisia tiensä takaisin. Se on vain peliä. Joka hylkää sinut kerran, tekee sen aina.

Mutta vain jos sinä annat sen tapahtua.

Älä ole samanlainen typerys kuin minä.

Ihminen, joka kaikessa avoimuudessaan, rakkaudessaan ja kokemattomuudessaan uskoi kaikki valheet ja tekosyyt. Söi hyväuskoisuudessaan kaikki hänelle syötetyn paskan, tarinat ja lupaukset, vain tajutakseen myöhemmin kuinka pihalla kaikesta pelaamisesta ja kusettamisesta oli.

Ota vastaan neuvoni, tiedän mistä puhun. Ole viisaampi kuin minä. Petetyksi tulemisessa ei ole mitään kaunista tai loistokasta, se kertoo vain mihinkään perustumattomasta, parantumattomasta lapsenuskosta ja luottamuksesta, kokemattomuudesta, tietämättömyydestä. Kaiken tuon olen oppinut katkerasti kantapään kautta.

Malja kaikille taakse jätetyille poltetuille silloille ja etenkin sille tietylle yhdelle, joka oman toimintansa tuloksena ansaitsi jäädä kuilun toiselle puolelle.

Olkoon hänen maljansa täynnä tuhkaa tästä elämästä seuraaviin.

Sekin on määrättömästi enemmän, kuin mitä hän koskaan tarjosi minulle.

IE

Kuva: Lonerwolf

Facebook: https://facebook.com/IhmistaEtsimassa1

Instagram: https://instagram.com/ihmistaetsimassa

Add a Comment