Porttiteoria

Jotain perustavanlaatuista itseäni ja maailmankatsomustani muuttavaa on tapahtumassa.

Olen kääntymässä omassa olossani ja koko elämässäni vahvasti sisäänpäin. Siinä, missä olen käytännössä aikaisemmin aina etsinyt ratkaisuja asioihin ulkopuoleltani, olen alkanut etsiä niitä sisältäni, itsestäni, sulkien ovia ulkomaailmaan karmit roikuen.

Kaikkein viimeisiä ja vaikeimmin suljettavia ovat olleet ne ovet, joissa on mukana suurin tunne tai toisaalta vuosikausien yhteinen historia.

Kuinka pitkälle täytyy ihmisen mennä kanssaihmistensä huomioinnissa, auttamisessa ja tukemisessa, ennen kuin inhimillisyydestä ja ihmisrakkaudesta tulee ensimmäinen, toinen, ja viimeinen uhri matkalla kohti täydellistä edesvastuuttomuutta?

Porttiteoria soljumisesta järjen tieltä pikkuhiljaa, rakkausanarkian kautta kohti täydellistä kanssaihmisten höpöhöpön ja loppujen lopuksi suoranaisten sikamaisten valheiden uskomista kirkkain silmin.

”Here, shut up and take my money…”

Inhimillisen ja epäinhimillisen tyhmyyden välinen rajanveto on hankalaa.

Minusta on tuntunut jo vuosia siltä, että äärimmäisen harvoja poikkeuksia lukuunottamatta lähes kaikki muut ovat uhranneet omat kanssaihmisensä, myös minut, varmistellessaan omaa selviämistään, omia etujaan.

Vain me tyhmimmät ja idealistisimmat (mikä voi olla käytännössä myös sama asia) olemme jääneet, uskoen oman auttamispanoksemme ja tukemme merkitsevän ihmisille paljon. Kaikki on kuitenkin valunut itsekkyyden mustiin aukkoihin kadotakseen sen jälkeen vastaanottajan mukana kauas havaintohorisontin ulkopuolelle.

On aika portata itsensä takaisin reaalimaailmaan, irtautua tunteiden vietävänä olemisesta ja nähdä kaikki sellaisena kuin se todellisuudessa on. Raadollisena, kovana, naamanäkkärillisenä.

Onnea vaan koko maailmalle, tästä eteenpäin jatkatte omissa ongelmissanne yksin tai muiden tuella.

Tervetuloa takaisin luokseni samanveroisina, samantasoisina avun antajina ja tarvitsijoina, sitten kun olette siihen valmiita. Siihen on kuitenkin monenkin aikanaan kohtaamani kauniin sielun kohdalla valovuosien mittainen matka.

Tough love, ovi kiinni ja lukkoon.

Viimeinen sammuttaa valot.

IE

Kuva: Colin Behrens / Pixabay

Add a Comment