Mikroilmeitä

Millaiset ovat sinun somekasvosi?

Jokaisen sosiaalisessa mediassa mukana olevan somekasvot muodostuvat lukemattomista mikroilmeistä eri sosiaalisen median areenoilla, Facebookissa, Instagramissa, Snapchatissa ja Twitterissä, monesta muusta tuntemattomammasta esiintymisalustasta puhumattakaan.

Jokainen viestimme, tekstimme, hymiömme, tykkäyksemme eri viestivälineissä muokkaa maailmalle paljastamiamme kasvoja joka päivä, joka päivityksessä, joka kirjoituksessa, joka tweetissä, joka kommenttissa. Somen mikroilmeinä.

Iloisia päivityksiä, surullisia päivityksiä, vihaisia, pettyneitä, rakkaudesta korkealla ilmassa leijuvia päivityksiä. Peukkuja alas, peukkuja ylös, kyyneleitä, sydämiäkin.

Se tapa, jolla ihmiset reagoivat ja vastaavat sinuun ja tuotoksiisi kumpuaa somemikroilmeistäsi ja siitä kokonaiskuvasta, jonka ihmiset niistä ja sinusta saavat.

Aivan samaan tapaan kuin oikeassakin elämässä, ne, jotka tuntevat sinut pidemmältä ajalta, tietävät ja muistavat ilmeesi jo kaukaa. Ne, jotka törmäävät ilmeisiisi ensimmäistä kertaa tai ensimmäisiä kertoja, tekevät johtopäätöksensä sinusta lyhyemmän tuttavuuden perusteella ja voivat olla tulkinnassaan joko oikeassa tai vähemmän oikeassa.

Oletko koskaan miettinyt, millaiset sinun somekasvosi toisten näkökulmasta ovat? Millaisina muut sinun mikroilmeesi näkevät? Millaisina sinä haluaisit heidän ne näkevän?

Yritätkö manipuloida maailmaasi, yritätkö näyttää somessa kanssaihmisillesi paremmalta, kauniimmalta, henkisemmältä, syvällisemmältä tai älykkäämmältä kuin mitä oikeasti olet? Tietoisesti, ehkä alitajunnassasi, vaikket sitä tunnustaisikaan.

Minä olen ajoittaisessa kovuudessani, joka ehkä saattaa joidenkin mielestä lähennellä ajoittain töykeyttä, ainakin rehellinen. En ole koskaan oppinut valehtemaan toisille omalla julkikuvallani.

En, vaikka luoja tietää että olisin halunnut oppia, olisin halunnut pystyä, hyviä (lue: pahoja) esimerkkejäkin on eri ympyröissä ollut. Rujo Raanakosta ei kuitenkaan saanut tehtyä bradpittiä eikä ketään muutakaan maailmanluokan umpikomeaa linssiludetta millään ilveellä.

Epätäydellinen, rikkinäinen, rähjäinen, mutta kaikkine puutteineni ja mikroilmeineni siltikin aito.

Ihminen.

IE

Kuva: Johnny Lindner / Pixabay

Add a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.