Sielun pohjakosketuksia / Murmelinpäivä

Kuinka usein tulkitsemme toisia ihmisiä ja heidän toimintaansa pelkästään omasta viitekehyksestämme, omasta elämästämme katsoen?

Kuinka usein tuomitsemme muita, niin kuin tietämättömät taitamattomat ovat meidät joskus tuominneet?

Kuinka usein välttelemme sen ymmärtämistä, että kohdallemme, esteiksemme tulkitsemamme ihmiset tai asiat ovat itse asiassa siunauksia? Tulleet välittämään meille viestiä siitä, että voimme luottaa ja tukeutua vain ja ainoastaan itseemme. Kertovat siitä, että voimme elää vain itse itsellemme, ja että kaikki elämässämme on vain lainaa, materia, ihmiset.

Ne kaikkein läheisimmätkin.

Kun pitkän matalapaineen jälkeen, eräänä hieman parempana päivänä onnistumme näkemään vähänkään oman itseytemme ja fyysisen kuoremme ulkopuolelle, pääsemme kukonaskeleen eteenpäin kaikkeuden ymmärtämisessä. Sen kaiken, että huolimatta pienestä osastamme kaikkeudessa olemme kaiken luojia.

Kun joskus harvoin näemme oman henkilökohtaisen tuskamme ylitse, ymmärrämme, että me voimme, pystymme, osaamme.

Tämä on vain yksi päivä elämässä. Vain yksi, mutta lähtokohdiltaan, silmät avatessamme, juuri ennen sisäisen höpöttäjämme aktivoitumista kaikkine mahdollisuuksineen samanlainen kuin jokainen päivä.

Heräämme joka päivä samaan aamuun, ymmärrämme sitä tai emme. Murmelinpäivään, Ground Hog Dayhin ja on meidän jokaisen päätettävissä mitä siitä teemme. Ja huolimatta siitä, miten tämä päivä menee, huomisaamuna on edessämme jälleen uusi mahdollisuus. Millä mielin lähdemme liikkeelle, millä mielin päivämme vaellamme, millä mielin menemme nukkumaan?

Omasta kokemuksestani tätä ei useinkaan näe, ei ymmärrä, ei suostu sisäistämään. Historiamme ja kokemuksemme luovat usein paksuja suomuja sielumme ja ymmärryksemme silmien eteen.

Mutta joinakin päivinä, sielun pohjakosketuksen jälkeen asiat alkavat taas tuntua hieman järkevämmiltä. Muutosta ei pysty välttämättä järjellä selittämään, mutta niin kehollisella kuin yli-kehollisellakin tasolla tunnet olosi hieman paremmaksi. On helpompi hengittää, niin fyysisesti kuin sielullisestikin.

Murmelinpäivä ei ole uhka vaan uusi mahdollisuus.

Joka päivä.

IE

Kuva: Clker-Free-Vector-Images / Pixabay (kuvan vuosiluku päivitetty 😉 )

Add a Comment