Tulkinta, käsitys, ymmärrys, luulo, valhe

Tulkinta, käsitys, ymmärrys, luulo, valhe.

Jokainen edellä mainittu substantiivi voi määritellä ja kuulemani mukaan on määritellytkin joitain tekstejäni ja niistä tehtyjä tulkintoja tietyissä someympyröissä.

Se, että joku random-lukija tekee pitkälle meneviä johtopäätöksiä jostain random-nettikirjoittajasta parhaimmillaankin vain parin kirjoituksen perusteella on jo lähtökohtaisesti aikamoinen yleistys, etenkään kun hän ei omaa yhtikäs mitään tietoa kirjoittajasta ihmisenä, saati hänen taustastaan tai historiastaan.

Mutta mikäpä trollin pysäyttäisi.

Trollin tarkoitus kun ei ole ymmärtää saati edes yrittää ymmärtää, kunhan vaan saa laittaa näppäimistönsä laulamaan. Paheksua kirjoittajaa ja kaikkea sitä, mitä hän on ja mitä mielipiteineen ja näkemyksineen edustaa. Samantasoista verbalisointia löytyy esimerkiksi minkä hyvänsä keltaisen lehden lukijakommenteista, oli uutinen mikä hyvänsä.

Jos ette tiedä tai ole aiemmin huomannut, niin vilkaiskaapa ihan huviksenne vaikka Iltasanomia tai Iltalehteä, niin näette millaisista kommentoijista puhun.

Kaiken tuon tuloksena ymmärrän koko ajan paremmin esimerkiksi Runoja Rakkauden Ripulista-kirjoittajaa Tapani Tullaa ja hänen ajoittaisia paskamyrskyjään, joita joidenkin kommentoijien henkilökohtaisuuksiin menevä läyhääminen aiheuttaa.

Jokainen blogeja lukeva, saati niitä itse kirjoittava tietää jo lähtökohtaisesti, että monet blogiteksteistä, niiden aiheista ja sanavalinnoista ovat hyvin usein ajatus- ja tunneskaalan ääripäitä. Ja vaikka teksteihini on piilotettu paljon totuuksia, on niissä myös muiden blogikirjoitusten tapaan usein mukana harkitusti poikkeavia tekstivalintoja, raflaavuutta, rankkoja kärjistyksiäkin.

Sillä. Tavalla. Yritetään. Saada. Ihmiset. Heräämään.

Yllättyikö kukaan?

Bloggaajana en selittele enkä avaa tekstejäni kenellekään. Minun ei tarvitse ellen itse päätä niin tehdä tai ellei laki minua siihen velvoita. Myöskään ainoankaan yksityiselämäni ihmisen koko nimeä ei tulla ilman hänen lupaansa blogiteksteistäni löytämään. Se on ollut päätökseni jo aivan alusta lähtien ja siitä tulen pitämään kiinni.

Kuten Ihmistä Etsimässä-kuvaustekstissäni kerron, blogini tarkoitus ja sisältö on seuraava:

”Miestulokulmaa kaikkeen mahdolliseen maan ja taivaan välillä. Ajatelmia, huomioita, runontapaisia, henkisyyttä, miehenä ja ihmisenä olemista, sensuroimatonta tajunnanvirtaa vailla esteitä ja estoja. Tarinoita omasta elämästäni, totta ja tarua suoraan sydämestä, myrskystä keskeltä sielun pimeää yötä. Keski-ikäisen keho ja vanha sielu yhdessä paketissa, mausteena reilu hyppysellinen nuorta napinallista.”

Ne, jotka tulkitsevat löytävänsä jonkin totuuden teksteistäni tekevät niin vapaasti, omasta tahdostaan, omalla vastuullaan. Joku saattaa olla osin oikeassa, väitän kuitenkin, että valtaosa kaikista tulkitsijoistani on täysin pihalla omissa tulkinnoissaan minusta, sielunmaisemastani ja elämästäni.

Ainoastaan minä tiedän kaiken mitä elämässäni on tapahtunut ja lukijoistanikin ainoastaan alle yhden käden sormin laskettava määrä tietää sen mitä pitää tietää pystyäkseen ymmärtämään ja tulkitsemaan tekstejäni syvällisesti.

Jokaisella on vapaus lukea tekstejäni. Jokaisella on vapaus tulkita tekstejäni.

Pitäköön kuitenkin jokainen Jokainen huolen siitä, että heidän jumalaisella täydellisyydellään maailmalle somessa julistamansa henkilööni ja teksteihini käyvä tulkinta pysyy todistettavissa olevien reaalimaailman speksien sisällä ja samalla turhanaikaisen trollauksen ulkopuolella.

Kaikella rakkaudella.

IE

Kuva: Hunny Taneja / Pixabay

Add a Comment