Totta vai tuubaa?

Yllättävän moni blogiteksteihini tutustunut lukija on näyttänyt ottavan tuotokseni vakavasti. Ehkä liiankin vakavasti joistakin suorista ja epäsuorista reaktioista päätellen.

Toki täytyy tunnustaa, että ajoittainen draamallinen esitystapa ja sen sanavalinnat ovat olleet tietoisesti alusta lähtien osa omaa tekstuaalista ilmaisupalettiani. Siinä mielessä en ole yllättynyt, vaikka joskus ihmisten reaktiot ovat säpsähdyttäneetkin.

Jokainen, joka on joskus kirjoittanut tekstiä halutessaan vedota lukijoihinsa tietää, että sanavalinnoilla ja sillä, miten asiat esitetään on aina suuri vaikutus lukijoiden kiinnostukseen tai sen puutteeseen. Asiakirjoitukset erikseen, sillä niiden lähtökohtainen tarkoitus ei ole nostattaa tunteita, ainoastaan tuoda lukijoille tietoa. Toisaalta tuon genren tuotoksista en ole enää kiinnostunut, sillä sain niistä aikanaan tarpeeksi edellisen elämäni (työurani) aikana.

Jokainen blogi on kirjoittajansa näköinen.

Ainoastaan kirjoittaja itse tietää totuuden siitä mikä osa teksteistä on totta, mikä osasepitettä ja mikä täyttä tuubaa.

Toisaalta kaikista niistä hengentuotteista jotka ovat koskeneet jotain reaalielämäni todellista ihmissuhdetta, moni kirjoitusten kohde on halunnut välttää oman totuudellisen kuvansa ja toimintansa näkemisen tekstieni kautta. On helpompi ummistaa silmänsä, sulkea korvansa ja kävellä pois.

Ulkopuolisen näkemys kun usein kumoaa sen, mitä uskomme tai haluamme uskotella tietävämme itsestämme ja toiminnastamme ihmissuhteissamme. Se kuva meistä, joka muodostuu toisten ihmisten henkiselle verkkokalvolle ei useinkaan ihmeellisemmin mairittele, päinvastoin.

Usein suljemme silmämme siltä, miten toisia ihmisiä lähestymme tai kohtelemme. Haluamme omassa sisäisessä, henkisessä ulkokultaisuudessamme (hups, olipa nurinkurinen ilmaisu) sulkea tietoisen mielemme siltä, miten eri tilanteissa ihmisten kanssa toimimme.

Ulkopuolelta nähtynä totuus on hyvin usein kaikkea tarua ihmeellisempi.

Tuubaakin ihmeellisempi.

IE

Kuva: Nika Akin / Pixabay (peilikuva alkuperäisestä)

Add a Comment