Portilla

  

  ”Ja mitäs sulle?”

  ”Anteeksi, olenkohan tullut oikeaan paikkaan, taivaan portille? Te olette ilmeisesti Pyhä Pietari?”

  ”Täh? Jaa, joo… Et oikeen viittis teititellä, kato, pelkkä Securitaksen duunarihan mäki nykysin vaan oon… Ja sun nimi oli?”

  ”Nimeni on Yrmö Takaköyrimö-Tsingiskhan, lyhyesti Yrde vaan, hauska tutustua. Pietari-hyvä, vetoan armollisuuteesi, tiedän että olen elämässäni tehnyt paljon kaikenlaista, valehdellut ystävilleni, pettänyt kaikkia vaimojani, pahoinpidellyt lapsiani, myynyt ja ostanut huumeita seksiä vastaan (aah…), varastanut orpokodilta lähes miljoonan ja myrkyttänyt naapurini miniatyyri-virtahevon. Kuitenkin ihan vahingossa toki, sillä enhän minä nyt mikään paha ihminen ole.”

   ”Jaa, joo… Eihä kai kukaa iha spikkänspän ookaa, lärvi skeidaantuu nykysi nii helposti rapates.”

   ”Niin, ja olinhan minä nuoruudessani myös muutaman vuoden palkka-armeijassa ja siinä yhteydessä taisin aivan epähuomiossa kiduttaa ja murhata epälukuisen joukon siviilejä, tasapuolisesti niin miehiä, naisia kuin lapsiakin. En kuitenkaan tarkoittanut tehdä sitä, tulin esimiesteni harhaanjohtamaksi, taistelutoverini painostivat minua, tunsin olevani niin yksin, nyyh… Enhän minä nyt missään nimessä mikään paha ihminen ole.”

   ”Jaa, joo… Kai toiki ny menee tsastöbaut speksii… Tai oota, mä pirautan Jessel…”

    ”Ja Pietari-hyvä, haluan myös vielä tuoda esiin sen, että palvelin Herraamme Laisaaren seurakunnan kappalaisena reilut 18 vuotta, eli en minä missään nimessä mikään pah…”

    ”Hä? Vai että oikee liperialainen ja tuut tänne portille asti pätee hei! Lähe huitsin nevadaa siit, mä tiiän kyl mitä mielt Jesse o teikäläisist paremmintietäjist…”

   ”Suo anteeksi Pietari, mitä ajattelinkaan… Siirrynkin tästä tuonne toisen joukkueen luukulle, kappas, siellähän näkyy oikein isolla valotaululla lukevankin ’Vastaanotto: Diktaattorit, narsistit, koulukiusaajat ja leipäpapit’. Kuinka ihanaa, ovat näemmä järjestäneet oikein vastaanottojuhlatkin! Anteeksi aiheuttamani häiriö Pietari, leppoisaa päivän jatkoa. Kerrothan terveiseni Jesselle!”

IE

Kuva: Subham Shome / Pixabay

Add a Comment