Ihmistä Etsimässä – elokuun 2020 luetuimmat

Tervetuloa kuukauden raportittomuuden jälkeen elokuun 2020 luetuimpien blogikirjoitusteni pariin.

Olen halunnut testata elokuun aikana hieman nopeampaa kirjoitusfrekvessiä nähdäkseni miten lukijamäärät teksteihini reagoivat ydinkesän lähes täydellisen hiljaiselon jälkeen.

Selvää lukijamäärällistä nousua on ollut näkyvissä, vaikkakaan samanlaisiin lukijamääriin kuin viime vuoden kesällä ja syksyllä tulen tuskin enää pääsemään. Tuohon vaikuttavia asioita on lukuisia, osasta olen tietoinen, suuresta osasta itselläni ei kuitenkaan ole mitään ymmärrystä.

Kokonaislukumäärässä olen kuitenkin muutamaa kymmentä lukemiskertaa vailla 15 000:ssa, mielestäni tuo on kaltaiselleni pienten yleisöjen suosikille ja niché-räpeltäjälle kokonaisuudessaan varsin mukiinmenevä saavutus.

Samasta kertoo osaltaan myös maanantaina saavuttamani, kohdallani kaikkien aikojen paras tulos, eli 12. sija Blogit.fi-sivun Häät ja ihmissuhteet-kategoriassa. Kirjoittajalle, joka on koko kevään ja kesän roikkunut kynsin hampain juuri ja juuri listan 20 parhaan eli kaikille näkyvien joukossa (osan aikaa jopa tuon ulkopuolella), tuo on tähän tilanteeseen aika lailla maksimitulos.

Mielestäni mielenkiintoinen huomio Google Analyticsin puolelta on se, että hieman yli 50 prosenttia lukijakunnastani näyttää nettiosoitteidensa mukaan asuvan Helsingissä. Tilanne on ollut sama jo pitkään, joten mitään varsinaisen yllättävää tuossa ei ole.

Siinä, missä Helsinki on pysynyt vahvasti kiinni teksteissäni, toisaalta toinen aiemmin vahva tukialueeni Tampere on enää vain haalea muisto viime vuoden numeroista. Syytä tähän on vaikeaa arvata, toisaalta ehkä kohdallani oman rakkauteni hiipuminen Manseen tiettyjen päättymisten tuloksena on näkynyt tavalla tai toisella teksteissäni. Kaikki vaikuttaa kaikkeen.

Mutta nyt tungen turhanaikaisen analyysi- ja filosofialätinäni takaisin sinne, minne aurinko ei paista eli syvälle repun pohjalle ja vedän nyörit umpisolmuun.

Tilastot on jälleen kerran päivitelty kohdalleen, eli seuraavassa viime viikon, menneen kuukauden ja kaikkien aikojen luetuimmat tekstini, joten ystävät, olkaa hyvät:

Viikon 22.8.2020 – 29.8.2020 luetuimmat

 1. Sateet tulevat (23.8.2020)
 2. Jekku (27.8.2020)
 3. Kaiken viljan koira? (28.8.2020)
 4. Urpo (24.8.2020)
 5. Perälän sahan Platon (25.8.2020)

Elokuun 2020 luetuimmat

 1. Jäähyväiset (18.8.2020)
 2. Sateet tulevat (23.8.2020)
 3. Myyty (1.8.2020)
 4. Jekku (27.8.2020)
 5. Kotiinpaluu (5.8.2020)

Kaikkien aikojen luetuimmat top 5

 1. Tanssijatar  (1.6.2019)
 2. Blogi bloggarum, summa summarum – alkumatkan huomioita blogien maailmasta (18.6.2019)
 3. Karma, karmeampi, karmein?  (10.1.2020)
 4. 61 hengentuotetta (19.8.2019)
 5. Miten meni, noin niinku omasta mielestä? (11.7.2019)

Otan mielelläni vastaan kommenttejanne, kysymyksiänne ja huomioitanne mailiosoitteessani ihmista.etsimassa@gmail.com. Voitte myös luonnollisesti kommentoida suoraan blogieni yhteyteen, Facebook-sivulle Ihmistä Etsimässä, tai suoraan minulle sen Messengerin kautta, kiitos.

Tervetuloa syyskuu, toivottavasti vihdoinkin riesa nimeltään kesä saa nyt kyytiä 🙏

IE

Kuva: Alex Park / Pixabay

Add a Comment