Kaiken viljan koira?

Moni teistä blogejani enemmän seuranneista on varmasti kiinnittänyt huomionsa teksteihini ja ennen kaikkea niissä viime aikoina ilmenneisiin genren ja tyylin muutoksiin.

Olen elokuun aikana julkaissut kirjoituksia, joiden pohjia olen tehnyt vuosien varrella eri tilanteissa.

Esimerkiksi mukana on ollut runsaasti vuosien aikana eri kirjoituskursseilla tehtyjä runkoja, joita olen muokannut eteenpäin siitä mitä ne olivat joskus vuosikausia sitten. Lisänä on sitten myös uusia, hetkessä ja tilanteessa syntyneitä kirjoituksia, jotka ovat halunneet pintautua luettavaksenne ja fiilisteltäväksenne.

En halua tulla, enkä toisaalta tulekaan koskaan urautumaan pelkästään yhden asian tai yhden kirjoitustyylin ihmiseksi, sillä se alkaa pitkässä juoksussa kyllästyttää niin minua kirjoittajana kuin – niin uskon – myös teitä lukijoina. Siksi selkeät muutokset ja joskus tuntuvatkin ravistelut ovat paikallaan. Toisaalta haluan myös pitää oman kirjoitustyylini tietyt kulmakivet omanlaisenani, niin että riippumatta siitä mistä milloinkin kirjoitan, tekstini ja minut voi tunnistaa.

Kirjoittajana haluan toki myös tietää ja ymmärtää, mikä teitä teksteissäni liikuttaa ja miksi.

Siksi toivon teidän olevan aktiivisia niin suorissa kuin henkilökohtaissakin kommenteissanne, arvostan ja kiitän sydämestäni teitä kaikkia, jotka olette jo tämän puolentoista bloggausvuoteni aikana kommentoineet, kiittäneet, kysyneet, kiistäneet ja joskus kyseenalaistaneetkin joitakin teksteissäni esiintyneitä asioita ja näkemyksiä. Jokainen kommenttinne on ollut täyttä kultaa.

Olen maininnut silloin tällöin teksteissäni Google Analyticsin, joka on siis ilmainen työkalu, jolla netissä materiaaleja julkaisevien on mahdollista saada tarkempaa niitä koskevaa tietoa. Esimerkiksi lukijoiden määrän, sen missä päin he maantieteellisesti IP-osotteensa mukaan sijaitsevat, ja ylätasolla jopa sen, mitä kautta kirjoitukseeni on päädytty ja minkä kirjoituksen kautta yleensä siirrytään toiseen, voi senkin tuloksista päätellä.

Vaikka Analytics kertoo Bloggerin omia työkaluja paljon tarkemmin paitsi lukijoiden määrästä myös monesta muusta asiasta, niin sen verran voin kuitenkin teitä kaikkia lohduttaa, että en pysty yksilöimään tai tutkimaan vierailleiden tietoja sen tarkemmin, siinä suhteessa voitte olla rauhassa. Lukekaa ystävät, lukekaa.

Ja kylmine numeroineen nuo työkalut ovat kuitenkin vain pelkkä pintaraapaisu, elävien ihmisten elävät kommentit auttavat ja kannustavat minua kirjoittajana kertaluokkia enemmän. Olkaa siis aktiivisia ja avoimia myös minun suuntaani, kiitos!

Oman kirjoittajan ääneni äänenkannattaja,

IE  (ihmista.etsimassa@gmail.com)

Kuva: Felix Wolf / Pixabay

Add a Comment