Ilta tavaratalossa

Tuokiokuva suuren helsinkiläisen tavaratalon hissistä eräänä iltana, vajaata varttia ennen ovien sulkeutumista. Matkustajina keski-ikäinen, ruokkoamaton, habitukseltaan hieman Groucho Marxia muistuttava hidalgo ja parhaat päivänsä nähnyt ikäneito. 

Hissi pysähtyy kirskahtaen kerrosten väliin, ovet tiukkaakin tiukemmin jumissa. Hienoinen panikoituminen alkaa tiivistyä hissin sisärakenteisiin.

”Mitä tapahtui?”

”Ai, siis mitä neiti niinku meinaa, et siis mitä niinku tapahtu?”

”No kun valot täällä hississä sammuivat ja pysähdyimme kerrosten väliin… En näe mitään, miten täältä pääsee ulos, missä ovat hätäpoistumistiet? Happi loppuu! Apua! Auttakaa nyt hyvä mies!”

”Hyvä miäs? Ai mää vai? Onks tääl muita? Mää en oo kyl nähny yhtää mitää… toisaalta tiätsä mä oon kato vähä niinku Stiivi Wonderi, näöksellisesti haasteelllinen. Mut hei, kato hei, nää nimenomaset fingrat soitti pimpparautaa ja passokitaraa kappalees ’Purut pyyhin silmistäsi’, muistatsä? Mun paras kaveri Kirkä Robitsin teki sen suameks vuanna nakki ja kypärä…”

”En muista tuollaista vuotta, enkä sen suhteen ketään Kirkkiäkään. Ja minkä alan ihmemies väitätte olevannekin, pitäkää näppinne itsellänne tai vetelen korville!”

”Heeei, kaunis frouva, ei kandee noin pienist suuttuu, kerranks sitä vanhan soittajan näpit vois eksyy iha vaa epähuamios noin mahottoman upeen instrumentin koskettimille, kato… 

”Herra näpyttelee niitä hissin nappeja vaan ja pysyy tasan tarkkaan siellä toisella puolella…”

”Tuanoin, eiks vois iha vähä kokeilla, ihan vaa sormel pimputella, vaik Fyrk Eliiseä? Iha vähä malliks vaa… neiti ku on itekin vähän niinku malli…”

”Noh… no ehkä nyt sitten etusormella muutaman nuotin Fyyriä vaan, mutta kun valot syttyvät ja hissi taas liikkuu, niin ote kirpoaa sillä sekunnilla tai huudan raiskausta niin että ikkunalasit säröilevät ja tärykalvot repeilevät rautatieasemalla saakka!”

”Wau, siinon fröökynä mun makuuni, vaikken vielä oo edes maistanu… Kättä päälle?”

”Kättä päälle.” 

IE

Kuva: Ale Hidalgo / Pixabay (kuvaa muokattu)

Add a Comment