Latukka

Tapaninpäivänä 2004 koko maailma pysähtyy.

Niin myös Matiaksen kohdalla, mutta aivan eri syystä kuin niin monella muulla. Hieman yli kaksikymppiset opiskelijat Sanna ja Matias notkuvat Porvoossa Kolme Kuparista-kapakassa nauttimassa korjaussarjoja joulukrapulaansa.

Rahat ovat loppu, luottokorttitilit tapissa ja nuori pari miettii ratkaisuja tilanteeseensa. Kaikki tukimahdollisuudet on kaluttu loppuun sukulaisia myöten ja ystävätkin ovat vähintään yhtä persaukisia.

”Mitä sä sanoisit, jos mulla ois jo kaikki järjestettynä…”

Matias tuijottaa Sannan haaleanruskeisiin silmiin pystymättä sanomaan mitään järkevää.

”Taas ihan pihalla, mikset sä koskaan kuuntele!”

”Älä viitti, tuol uutisis puhutaan just et jossai Kaukoidäs on aamul ollu maanjäristys ja tsunami, kuolleit on kymmenii tuhansii…”

”No mut mitä sä sanot, soitanks mä sille et tulee kuvaamaan?”

Matias yrittää pelata aikaa, taistelu on kuitenkin turhaa silloin kun Sanna on saanut jotain päähänsä.

”Kerro viä se koko kuvio.”

”Siis meillon manit loppu niinku hyvin tiiät, vuokratki rästis. Fyrkendaal finito. Mikä maailmas myy? Seksi, porno… Aattele, puuttees olevat tumputtajat maksaa siitä. Enhän mä koskaan menis persettä myymää, mut jos vaik duunais videoo. Vaan sä ja mä setissä ja Latukka kuvais, pelkkää panoo, ei kasvoi, tatskat peittoo… Sit vaan manishottii, videot nettii ja hillot himaan… Latukka hoitas matskun levityksen ja se maksaaki meil etukätee… Se kerto joskus aiemmin tehneensä tollasii juttui joidenkin mun frendien kaa ja neki on tosta jotain joskus jutskanneet. Helppoo rahaa…”

Nuori nainen napsauttaa terävästi sormiaan ja nuolaisee huuliaan keräten ansaitusti naapuripöytien pälyilevien setämiesten huomion. Matiasta tilanne ei huvita.

”Latukka… Mistä vitusta sä sen yli-ikäsen kiimasen ikiteekkarin tiiät?”

Sanna hymyilee ilkikurisesti sanomatta sanaakaan. Yhtäkkiä Matias ymmärtää enemmän kuin mitä hän olisi koskaan halunnut.

”Mä niin tunnen ton ilmeen…. Eeei jumalauta…”

Samalla hetkellä Matiakselle selviää, missä hän on tutustunut Sannan ulko- ja sisäsynnyttimiin jo kauan ennen heidän ensimmäistä tapaamistaan.

Enää koskaan hän ei katsoisi aikuisviihdettä samoin silmin kuin joskus ennen.

Ei koskaan.

IE

Kuva: Michai Paraschvi / Pixabay

Add a Comment