Sisukkaat vihdoinkin kotona

Olen seurannut jo pitkään Suomalainen Opettaja Maailmalla-blogia, blogin kirjoittajaa Unnaleksiä ja viime aikoina hänen eeppiseksi muodostunutta kotiinpaluu-esterataansa Vietnamista monen mutkan kautta ympäri maailmaa takaisin Suomeen lukemattomien kokemusten ja haasteiden lävitse.

Näinä korona-aikoina pelkästään ihmisten matkustamisesta maailmalla on tullut äärimmäisen haastavaa, mutta kun yhtälössä on mukana myös karvainen kaveri, nousee asian haastavuuskerroin moninkertaiseksi.

Vietnamiin lapsia opettamaan muuttaneen Unnan ja katukatti Sisun tarina, tapaaminen ja yhteen päätyminen kaukana kotoa on kehräävän sydäntä lämmittävä kertomus sattumatapaamisesta, josta tuli monen mutkan kautta jotain elämää suurempaa. Kissa valitsi itselleen haluamansa emännän, näinhän ne kaikkein hersyvimmät jos liikuttavimmatkin lemmikkitarinat saavat alkunsa.

Parin koko tarina paluusta Suomeen lukemattomine eestakasin ja taastakasin-muutoksineen, startteineen, stoppeineen, re-startteineen ja re-stoppeineen, pysähtymisine ja kääntymisineen, eläinlääkäreineen, todistuksineen, kurittomine lentoyhtiöineen ja neulansilmästä läpi-paikkoineen on luettavissa kokonaisuudessaan hänen omasta blogistaan Suomalainen Opettaja Maailmalla.

Kannattaa ehdottomasti tutustua 💓

Aikojen kuluessa Unnan blogi on kehittynyt ja kasvanut moniin suuntiin: elämänmuutos- matkailu-, kulttuuri- ja kokemustarinaksi, josta on tullut kissatarina ensin Sisu-emoineen ja sitten viisine ihanan kurittomine pentuineen ja loppujen lopuksi korona/survival-tarina kärsivällisyydestä ja haasteiden voittamisesta. Mausteena mukana viranomaisten pompöösiyden lisäksi myös ihmisiä, joilla on vielä sydän, sekä taitoa ja halua käyttää sitä.

Luonnollisestikaan en mene tuossa syvemmälle yksityiskohtiin (lukekaa itse Unnan blogista), mutta sen verran tässä vihjaisen, että tehokaksikon monipolvista tarinaa lukemattomine ihmeellisine yksityiskohtineen ja juonimuutoksineen ei olisi voinut käsikirjoittaa ennalta.

Ystävät, kehotan teitä kaikkia käymään itsekin löytämässä Unnan blogin ja ihastumassa siihen.

Suomalainen Opettaja Maailmalla

Sydämellisesti tervetuloa takaisin Unna ja tervetuloa uuteen kotimaahan seikkailijakissa-Sisu!🙏

IE

Kuva: Unnaleksin blogista, käytetty kuvan omistajan luvalla.

Add a Comment