Not for sale

Joskus harvoin myös meille, jopa kaikkein marginalisoiduimmille ja kartelluimmille bloggareille tulee tarjouksia yhteistyöstä mainosfirmoilta. Yleensä pieniltä tai pienehköiltä yrityksiltä, joiden tarkoituksena on yhdistää mainostajat ja bloggaajat lisänäkyväisyyden saavuttamiseksi.

Mainostajan lisänäkyväisyyden, that is.

Heidän ehdottamansa lähtökohta yhteistyölle on useimmiten heidän tekstiensä ja niiden mukana tarjotttujen linkkien julkaiseminen kirjoittajan blogissa. Ne, jotka tietävät minut ja blogini pidemmältä ajalta tietävät millaisia taisteluita olen käynyt esimerkiksi Facebookin kanssa näistä linkitysasioista. Turhempaa nollatulos-ajanvietettä saa hakea kissojen ja koirien kanssa.

Siinä mielessä linkitykset itselleni taustoiltaan tuntemattomiin mainostajiin ja kohteisiin olisivat vähintäänkin kyseenalaisia.

Toisaalta ymmärtäisin ja olisin valmis ainakin harkitsemaan etenemistä tilanteessa silloin, jos kyse olisi asioista, tuotteista tai palveluista, jotka itse hyväksyn ja joita olisin itse valmis ja halukas käyttämään.

En ole kuitenkaan halukas julkaisemaan blogissani muiden tekstituotoksia, sillä minä olen oman blogini ajatus, sielu ja sydän. Alusta loppuun, ensimmäisestä sanasta ja kirjoituksesta viimeisen blogini viimeisen lauseen päättävään pisteeseen. Se on asia, josta en suostu luopumaan.

Blogini elää ja kehittyy minussa ja minusta, ei ulkopuolisista syötteistä ja/tai muiden kätten töiden julkaisemisesta.

Jos joku haluaa tehdä kanssani todellista yhteistyötä, olen toki valmis kuuntelemaan ehdotuksia. Siihen liittyvät kuitenkin minun kirjoittamani tekstit, hyväksymäni kohteet ja asiallinen korvaus.

Siihen saakka, independent as fuck.

IE

Kuva: Gerd Altmann / Pixabay

Add a Comment