Ihmistä Etsimässä – toukokuun 2021 luetuimmat

Tervehdys ystävät,

Huhtikuun yhteenvedossani liputtamani kirjoittamiseen ja tekstien julkaisuun liittyvät tekniset muutokset ovat täydessä vauhdissa.

Tämä toukokuun kuukausiyhteenvetoni tulee ensimmäistä kertaa omalta serveriltäni, hallinnoimastani WordPress-ympäristöstä, tuo voi kuulostaa ehkä hienommalta kuin mitä se käytännössä on. Ulospäin näkyvät muutokset saattavat vaikuttaa pieniltä, mutta konepellin alla on tapahtunut ja tapahtuu vastakin paljon.

Henkilökohtaisesti itselleni tärkeimpänä muutoksena koen rekisteröimäni nettiosoitteen, ihmistaetsimassa.com:in käyttöönoton.

Monelle tuo ei ehkä kerro paljoa, itse kuitenkin koen tuon antavan kirjoittajuudelleni kasvot ja selvemmän identiteetin. En ole enää Bloggerin hyyryläinen, nyt minulla on jotain omaa jonka varaan voin rakentaa. Se on jotain, mitä minulta ei viedä pois niin kauan kuin haluan pitää tuon osoitteen rekisteröitynä itselleni. Se antaa myös vapautta, lisämahdollisuuksia omannäköiseeni itseilmaisuun ja samalla paremmat mahdollisuudet esimerkiksi mainostuloihin tai muuhun omien aikaansaannosteni hyödyntämiseen. Aika näyttää mitä on tulollaan.

Yli 250 kirjoitusta Bloggerissa yli kahden vuoden aikana kirjoittaneena väitän nähneeni ja kokeneeni kaiken sen, mihin kirjoittaja voi siellä törmätä. Hyvänä esimerkkinä tuosta oli alkuaikojen AdSense-häröily, nyt omalla alustallani julkaistessani tuo aikanaan Blogger-puolella useaan kertaan ilman perusteita ja perusteluja hylätty AdSense-hakemukseni meni läpi heittämällä, ilman että jouduin muuttamaan suoraan Bloggerista siirtämästäni asia- ja tekstisisällöstä pilkkuakaan.

Monet minut henkilökohtaisesti tuntevista lukijoistani tietävät, että suljen tänään maanantaina 31.5. lopullisesti myös omanimisen Facebook-tilini pitkäaikaisen pohdinnan, eestakaisin ja taastakaisin -jahkailun jälkeen. Taakse jää reilut 10 vuotta Face-elämää.

Henkilökohtainen mukanaolo FB:ssä ei ole antanut minulle enää aikoihin mitään eikä rikastuttanut elämääni, joten mielestäni on hyvinkin aika poistua ja jättää tuo foorumi niille, jotka siellä haluavat jatkaa. Kirjoittaja-FB:ni (https://www.facebook.com/IhmistaEtsimassa1/) tulen kuitenkin pitämään vastakin omien kirjoitusteni julkaisua ja niiden keskusteluun nostamista varten.

Kuten te kaikkein tarkimmat alla olevista listoista ehkä huomaatte, olen luopunut toistaiseksi myös viimeisen viikon luetuimpien listaamisesta. Osaltaan kyse on vielä kesken olevasta ympäristöstä toiseen siirtymästä ja siihen kuuluvasta työkalujen kohdalleen virittämisestä, tulen kuitenkin palaamaan tähän asiaan kun siihen itse lisäselvyyttä saan.

Olen kokenut viikkobarometrin itselleni tärkeäksi, etenkin silloin kun julkaisee viikkotasolla useita uusia tekstejä. Sitä kautta paljastuu nopeasti mitkä uusista aikaansaannoksista ovat lukijoita kiinnostaneet, samalla se juoruaa myös yllättäen pitkien aikojen takaa jostain syystä suuriin lukukertamääriin uudelleen nousevista teksteistä – viimeisimpänä esimerkkinä Kolmatta linjaa takaisin.

Tukkimiehen kirjanpidolla kerätyt kiinnostusluvut pöytään, eli seuraavassa yhteenveto toukokuun 2021 ja koko blogihistoriani luetuimmista teksteistä, olkaa hyvät.

  Toukokuun 2021 luetuimmat

  1. Takki, ovi! (19.5.2021) 
  2. Ei enää koskaan (2.5.2021)
  3. Virtuaalisesti läsnä (15.5.2021)
  4. Toinen otto (23.5.2021)
  5. Uusi aika (12.5.2021)

Kaikkien aikojen luetuimmat top 5

  1. Ympyrä sulkeutuu (12.10.2019)
  2. Tanssijatar (1.6.2019)
  3. Blogi bloggarum, summa summarum – alkumatkan huomioita blogien maailmasta (18.6.2019)
  4. Kolmatta linjaa takaisin (6.1.2020)
  5. Karma, karmeampi, karmein? (10.1.2020)

Kaunista kesäkuuta,

IE

Kuva: Manuel Torres Garcia / Pixabay

Add a Comment