Kesäies

Tämä kesä tulee olemaan täysin erilainen kuin sitä edeltänyt, toisaalta myös paljon erilaisempi kuin kesät ennen sitä.

Täysin eristyksissä vietetyn viime kesän jälkeen olen nyt saanut koronarokotuksia kaksin kappalein, myös Suomi-neito on avautumassa vähän kerrassaan, sen ihmiset samoin tein. Kesän 2021 loma-aika maakuntakierroksineen avautuu normaalista supistetussa muodossa, mutta avautuu kuitenkin. Katsotaan missä ja keneen itselläni on kesän aikana ilo törmäillä.

Tietyt, aiemmin jo kauan joka kesä toistuneet tapahtumat ja tapaamiset on tältä kesältä peruutettu samoin kuin viime kesänäkin. Tulee joka tapauksessa olemaan hienoa päästä taas pitkästä aikaa edes hieman irti koronakuvioista.

Olen toisaalta huomannut itsestäni sen, että vanha luolamies on vaikkapa muutaman vuoden takaiseen verrattuna nyt paljon enemmän pinnalla, luvassa on siis normaalia enemmän ruokkoamatonta ulkomuotoa, nonchalanttia töksäyttelyä ja kurppaisia käytöstapoja kaikille teille, joilla on kyseenalainen nautinto minut kesän aikana tavata.

Koen olleeni aiemmin (nyt voi varmaan hyvällä syyllä sanoa entisessä elämässäni) nykyistä paljon enemmän ihmis-ihminen, olkoonkin että jouduin introperttinä silloinkin tekemäään itsessäni kovasti töitä tehdäkseni itseäni tykö. Silloinen toive kohdatuksi tulemisesta ja ihmissuhteiden avautumisesta kannusti eteenpäin. Nyt se kaikki on historiaa. Long gone, forever.

Toisaalta koronan kautta ja mukana paluu tunteen erakoksi, henkiseksi metsäläiseksi voi tällä kertaa olla myös hyvä asia.

Olen nimittäin nykyisin huomannut pidempiaikaisten ja enemmän ihmisiä sisältävien tapaamisten ja tilaisuuksien kuormittavan itseäni selvästi enemmän kuin aikaisemmin. Siksi mahdollisiin ”esiintymistä” (tjsp) vaativiin tilaisuuksiin (lue: näkyvillä oloon) ja tapahtumiin suhtautuu nykyisin paljon suuremmalla varauksella kuin aikaisemmin. Uusien tilanteiden pintautuessa entinen oletusarvo Kyllä! on muuttunut sujuvasti muotoon Ääh, onks pakko? Onneksi useimmiten ei ole.

Korona-ajan kirous, jossa saattaa tarkemmin ajatellen olla myös arvokas siunauksen siemen.

Ottaa itselle aika ja mahdollisuus oman itsensä kuuntelemiseen ja oman tahtonsa kunnioittamiseen.

Ilman esteitä, ilman ehtoja, ilman estoja.

IE

Kuva: Stefan Keller / Pixabay

Add a Comment