Vaikea laji

Rehellisyys on vaikea laji, siinä missä suoruuskin.

Oletko mieluummin rehellinen ja epäsuora, vaiko epärehellinen ja suora? Ovatko nuo asiat toisensa sisältäviä tai toisensa poissulkevia? Ehkä ovat, ehkeivät, riippuu siitä keneltä kysytään.

Onko parempi olla epärehellinen, epäsuora ja puukottaa selkään puun takaa, varjojen suojista vai olla rehellisesti oma itsensä? Paljastaa muille oman epätäydellisyytensä ja osaamattomuutensa, omat vikansa ja puutteensa siinä missä missä heidänkin, jotka ovat tehneet niistä irvokasta, rujoa taidetta sinun elämässäsi.

Maailma opettaa.

Tuloksista päätellen on parempi valehdella suoraan kauniisti, kauniina vasten kasvoja, palaute siitä kun on vain ja ainoastaan kaikkea hyvää. Samantasoisia selkääntaputtelijoita riittää, kaunis vale voittaa aina ruman totuuden. Maailmalle asiat ovat juuri niin kuin miltä ne ulospäin näyttävät.

Eikähän kauneus valehdella osaisikaan?

Jos oma etusi on kysymyksessä, älä erehdy koskaan puhumaan totta, saati olemaan avoin omista asioistasi ja elämänkokemuksistasi. Petä, valehtele ja johda kaikkia toistuvasti harhaan oman voittosi ja nautintosi maksimoiden. Pakkelikerros naamaan ja baanalle, uusia höynäytettäviä urpoja löytyy aina.

Kun kyseessä on niinkin vaikea laji kuin rehellisyys, jolla ei voittoja kuittailla, on parempi pelata varman päälle tässä elämässä.

Maksetaan kaikesta seuraavassa elämässä. Tai sitä seuraavassa.

Jos karma suo.

IE

Kuva: Alexas_Fotos / Pixabay

2 Comments

Add a Comment