Rajoja

Ihminen tarvitsee rajoja, niin itseään kuin toisia ihmisiäkin varten.

Rajoja suojatakseen itseään ja todistaakseen itselleen että hän on pystyvä ja kykenevä pitämään puolensa, osoittamaan itselleen ettei anna itsestään kaikkein parasta niille, jotka haluavat käyttää hyväkseen hänen hyvää sydäntään.

Rajoja kanssaihmisille osoittaakseen heille, että he eivät voi toimia häntä kohtaan aivan miten haluavat. Kohdella huonosti, välinpitämättömästi, ilkeästi, kadota kuin ilmaan pitkiksi ajoiksi ja sitten vain joskus palata joskus takaisin muina naisina tai miehinä kyselemään pokkana: ”Miten menee…?”

Ajatus siitä, että ihmisen pitäisi valita eri elämäntilanteissa tai haasteissa aina niin sanottu high road, rakastamisen, hyväksymisen ja ymmärtämisen tie vaikka vastapuoli nokittaisi kuinka typerällä stuntilla hyvänsä on täysin perusteeton, pahimmillaan jopa vaarallinen.

Vähimmilläänkin tuollaiselle rajattomalle välinpitämättömälle on vastattava katkaisemalla kaikki kontaktit häneen ja hänen lähipiiriinsä.

Rajat ovat terveellisiä meille kaikille, riippumatta siitä kummalla puolella opetusta olemme.

IE

Kuva: Peggy ja Marco Lachmann-Anke / Pixabay

Add a Comment