Kirjoittajaprofilointia

Kirjoittajana tulee ajoittain pohtineeksi sitä, millaisen kuvan antaa maailmalle teksteissään itsestään ja maailmastaan. Niistä ihmisistä ja tapahtumista, joita teksteissään käsittelee. Omasta elämästään, senhetkisestä sielunmaisemastaan.

Mitä miettii se lukija, joka eksyy blogiini ensimmäistä kertaa, ahmaisee mukaansa teksteistäni juuri äsken julkaisemani ja menee matkoihinsa? Mitä ajattelee hän, joka on kulkenut mukanani koko blogitaipaleeni, sen parhaista hetkistä kaikkein syvimpiin suruihin ja lähes täydelliseen pimeyteenkin saakka? Miten hän pystyy suhteuttamaan viimeisimmän lukemansa kaikkeen siihen, mitä on vuosien aikana ehtinyt minusta ja teksteistäni omaksua?

Toki tiedän, että monelle tekstit ovat kertakäyttötavaraa, niin blogit kuin muukin. Ne ovat tämän päivän ja tietyn hetken juttuja, jotka lukaistaan pikaisesti alta pois ja heitetään mentaalisesti menemään huomisen uusien kyhäelmien tieltä. Koska tekstini ovat itselleni niin tärkeitä, sorrun ehkä liian usein ajattelemaan että ne merkitsisivät muillekin mitä hyvänsä tavallista keinoälyn suoltamaa sanaviritelmää enemmän.

Olen joskus kuullut myös siitä, että en ole kirjoituksissani riittävän suora, ja että olen usein moni- ja vaikeatulkintainenkin. Totta, ja olen myös ylpeä siitä. Kirjoittajana minä olen minä, ja pitäähän sen näkyä myös näppäimistönikin jäljessä.

Vaikka toisaalta luukutan teksteissäni myös joskus suoraan ihmisille jotka eivät kuule tai eivät halua kuunnella, niin elämäni kaikkein kauneimmat, rosoisimmat, riipivimmät ja intiimeimmät keskustelut on aina käyty kuitenkin aina kahdestaan henkilötasolla.

Monelle minut henkilökohtaisesti tuntevalle kirjoittajaminäni ja se, miten se on aikojen kuluessa teksteissäni pintautunut, muuttunut ja vielä nytkin koko ajan muokkautuu, on varmaan ollut yllätys.

Joillekin ehkä karvaskin sellainen, päätellen siitä, kuinka harva alkuperäisistä seuraajistani tai joskus mukana olleista on enää missään kapasiteetissa mukana. Toisaalta haluan, että minua lukevat ne, jotka ovat todella kiinnostuneita ja välittävät, teitäkin on, ja jokaisesta teistä olen sydämestäni iloinen ja kiitollinen.

Avaan maailmalle itseni, tunteeni, kokemukseni ja elämäni blogieni kautta. Blogitieni alussa tekemäni ja julkituomani periaatteellinen päätös siitä, etten koskaan tule julkaisemaan blogeissani ihmisten nimiä ilman lupaa, on kuitenkin pitänyt koko ajan 100-prosenttisesti ja se tulee pitämäänkin.

Kirjoittajan tieni jatkuu, se on aivan selvää.

Miten ja mihin suuntaan mennään sen näyttää aika, toisaalta joillakin muillakin saattaa olla tuohon asiaan vaikutuksensa.

IE

Kuva: Valerio Errani / Pixabay

Add a Comment