Sitä saa mitä tilaa

Ihmisillä on tapana kehitellä mitä ihmeellisimpiä sanontoja, jotkut niistä jäävät elämään ja niistä tulee kestohokemia, jotka jäävät pysyvästi ihmisten puheenparteen. ”Sitä saa mitä tilaa” on yksi niistä.

Lähtökohtaisestihan tuossa on ajatuksena se, että elämässä saa (ainakin niin väitetään) maailmalta takaisin palautteena samalla mitalla kuin mitä itsestään muille jakaa – niin hyvässä kuin pahassakin.

Itse ulottaisin tuon sananparren hieman muokattuna myös henkisyyden maailmaan, etenkin kun puhutaan asioiden manifestoinnista ja todeksi tuomisesta omaan elämään.

On yksi asia, että sille mitä toivomme on tilaus ja tarve silloin kun alamme manifestoida sitä omaan elämäämme. Manifestointikiimassa unohtuu kuitenkin valitettavan usein niin aloittelijoilta kuin hieman kokeneemmiltakin se, että manifestoitavalle asialle ja sen toteutumiselle täytyy olla myös elämässä tilaa, niin henkistä kuin fyysistäkin – asian pelkkä tilaaminen universumilta ei riitä.

Manifestointimielessä tämän tekstin otsikon voisikin vääntää muotoon: ”Sitä saa, mille antaa tilaa”.

Itse manifestointitapahtuman jälkeen toiveikkaita kehotetaan päästämään saman tien irti siitä mitä itselleen manifestoivat. Asian jatkuva omassa mielessä vellottaminen kun ei edistä sen toteutumista, päin vastoin, saattaa hidastaa ja joskus jopa kokonaan estää kaiken uuden hyvän saapumisen.

Jos uudelle on omassa elämässä hyvin tilaa, on paljon paremmat mahdollisuudet että se saapuu perille yllättäen ja paljon nopeammin kuin olisi voinut uskoa. Jos sille ei järjestä tilaa, se ei saavu tarvittaessa, toivottaessa, kukaties ehkä ei koskaan.

Fyysisyydessä omat tilat, kaapit ja varastot on tyhjennettävä ja siivottava ajoittain, niin että niihin saa mahtumaan kaikkea uutta, mukavaa ja tärkeää. Sama analogia koskee myös ihmiselämää manifestointeineen.

Eli nyt kaikki manifestointia suunnittelevat, kipin kapin järjestelemään omaan elämään tilaa uuden saapua.

Ehkä otan tällä kertaa itsekin näistä vinkeistäni vaarin ja tulen omilla opetuksillani autuaaksi.

Aikakin kyllä olisi.

Tulla autuaaksi, siis.

IE

Kuva: Martina Ledermann / Pixabay

Add a Comment