Ihmistä Etsimässä – syyskuun 2022 luetuimmat

Syyskuu on päättymässä, sen aikana ja mukana on päättynyt paljon muutakin.

Kuukauden luetuimmaksi tekstikseni muodostui Pystyyn kuollut. Teksti, joka kuvaa hyvin sattuvasti ja realistisesti yhden ihmisen, ihmissuhteen ja aikakauden kylmän teurastuksen.

Kirjoittajana minun kohdallani on tullut pysähtymisen aika, rauhoittumisen aika, vetäytymisen aika.

On aika alkaa poistaa ja poistattaa selästäni vuosien aikana sinne iskettyjä puukkoja, niin henkisiä kuin tunteellisiakin, kuten tuossa kuukauden luetuimmassa tekstissäni kirjoitin, tunteen terminoiden, mutta katkerat muistot ja kokemukset vastaisen varalle muistiini tallettaen.

Kaikki kokemani tulee epäilemättä vaikuttamaan kirjoittamiseenikin, aika näyttää millä tavalla.

Mielenkiintoista kuitenkin on, että kirjoitukseni kiinnostavat häntä niin paljon, että hän vierailee vieläkin ajoittain lukemassa aikaansaannoksiani. Varmaan tätäkin. Miksi? Mistä minä tiedän, itseäni tietyllä tavalla ihmetyttää, että hän roikkuu vielä nytkin kiinni minussa tekstieni kautta, vaikka päätti jo kauan sitten ripustautua fyysisesti ja henkisesti kiinni ”pöydän tyhjäksisyöjään” (lisää taustaa löydätte teksteistäni Pystyyn kuollut, Samalla puolella? ja Ilon päivä joiden kautta ymmärrätte toivottavasti enemmän kaikesta vuosien aikana tapahtuneesta).

Ehkä rakkaus ei ole heidänkään puolellaan aitaa, paratiisissa, aina kaikkivoipaa, täydellistä, aurinkoista, sekä sielua ja sydäntä lämmittävän täydellistä, niin kuin minun on annettu ymmärtää.

Otetaan tähän kuukauden kirjoitusyhteenvetoon lopuksi mukaan myös jotain aivan oikeasti kirjoittamiseen liittyvää.

Sijoitukseni Blogit.fi -kokonaislistalla (eli kaikista listatuista blogeista siellä) nousi syyskuun aikana parhaimmillaan sijalle 379 (19.9.2022), joka on tähänastisen kirjoittajaurani paras. Jostain muistelen lukeneeni, että Blogit.fi:ssä on nykyisin mukana kaikkiaan noin 8000 blogia, joten olen sitten reilusti top 5%:n joukossa luetuimmissa blogeissa. Se lämmittää.

Olisi hauska tietää millä tavalla sijoitukset heidän järjestelmässään muodostuvat, mutta koska Blogit.fi ei julkista kaikkia listasijoitukseen vaikuttavia muuttujia eikä suostunut paljastamaan niitä itselleni vaikka tuosta heiltä asiasta tehden kolmisen vuotta sitten utelin, nuo asiat jäivät salaisuudeksi. Niin olkoon.

Kaiken kerrotun jälkeen on aika siirtyä tämän kuukausiyhteenvedon pihviin ja kaivaa esiin syyskuussa ihmisiä kiinnostaneet tekstit.

Hyvät naiset ja herrat, vuoden 2022 syyskuun kuukausiyhteenvetoni, olkaa hyvät.

Syyskuun 2022 luetuimmat

  1. Pystyyn kuollut (12.9.2022)
  2. Samalla puolella? (4.9.2022)
  3. Syy ja seuraus (11.9.2022)
  4. Syvään päähän (23.9.2022)
  5. Casa Largo (10.9.2022)

Kaikkien aikojen luetuimmat top 5

  1. Leijonaportti (8.8.2021)
  2. Ympyrä sulkeutuu (12.10.2019)
  3. Tanssijatar (1.6.2019)
  4. Karma, karmeampi, karmein? (10.1.2020)
  5. Kolmatta linjaa takaisin (6.1.2020)

Voitte tuttuun tapaan kommentoida tekstejäni paitsi blogieni yhteydessä ja Ihmistä Etsimässä – Facebook-sivullani https://www.facebook.com/IhmistaEtsimassa1, sen lisäksi minut tavoittaa sähköpostiosoitteestani ihmista.etsimassa@gmail.com.

Blogillani on olemassa myös Instagram-tili ihmistaetsimassa, joten käykäähän te kaikki instaajat myös lisäämässä sivuni seurattaviinne. Luonnollisesti viestejä ja kommentteja voi laittaa myös WhatsAppin kautta, numeroon 046-550 1297.

Litisevän loskaista lokakuuta,

IE

Kuva: Roman Grac / Pixabay

Add a Comment