Pystyyn kuollut

Silloin kun kaiken näkee aivan läheltä raadollisimmillaan.

Silloin kun universumi ampuu sinua lähietäisyydeltä päähän junailemallaan julmalla ”sattumalla”, irvokkailla Instagram-kuvilla jotta varmasti viimeistään nyt ymmärrät, että olet aina ollut hänelle ainoastaan läpirei’itetty tunnetikkataulu hänen pelissään, vuosikaudet.

SIlloin kun maailmalle patsastellaan ja ylpeillään kauneudella ja täydellisyydellä. Hänen ja sen toisen.

Sillä kauneudella ja täydellisyydellä, joka ei koskaan antanut sinulle ansaitsemaasi arvoa. Sillä, jolta sait joskus äärimmäisen harvoin, armonpalana makupaloiksesi leivänmuruja ja rapavettä, useimmiten et edes niitä, siinä missä ”se ainoa oikea” söi sijastasi aina tyhjäksi koko pöydän.

Olla kaikkien näiden vuosienkin jälkeen se toteuttamatta jäänyt pyhä lupaus, jolla hän osti välttelemällä ja venkoilemalla itselleen aikaa kunnes sai ihmissuhdelotossaan kalastelemansa jättipotin, unohtaen sitten täysin elämästään sen hänen mielestään huonoimman vaihtoehdon, sinut. Sen kaikkein rähjäisimmän, rispaantuneimman, repeytyneen kupongin, jossa ollutta voittoa hän ei koskaan halunnut.

En ole paha ihminen.

Olla ainoastaan pilkan kohde, ihmiskoe hänen toistuvien hylkäämistensä ja loukkaustensa koelaboratoriossa, jossa hän testasi vuosien aikana tehokkaimpia mahdollisia sydämen repiviä tuhoaseita elävään kohteeseen. Varsinaista henkisyyttä.

Kaunis kiitos häneltä sinulle kaikesta hänelle vuosien aikana olemastasi, auttamisestasi, tukemisestasi.

Tältä minusta tuntuu juuri nyt.

Minut voi nähdä, kuulla, siltikään en merkitse maailmalle mitään.

Olen hylätty, tuhottu, epäonnistunut, turta. Pystyyn kuollut.

On vanhan taakseen jättämisen aika.

Sinä päivänä kun sinä saat tahtosi läpi, silloin kun minä – sieluni syvyyksiä myöten tunneihminen – onnistun epäonnistuneiden yritysteni jälkeen viiltämään arpeutuneesta sydämestäni irti kaiken rakkauteni ja kaipuuni sinuun, meistä kahdesta tulee ihmisinä toisillemme lopullisesti vieraita.

Minulle se on tämänkertaisen yhteisen elämämme kovin päätös, vaikein rasti, tuskallisin, lopullisin onnistuminen.

Juhlan aihe sinulle ja elokuvasi todellisille päähenkilöille.

Ilon päivä. 3.8.2022

Tunteet kuolevat, katkeraakin katkerampi läksy opittavaksi. Seuraavaa kertaa ei enää tule, petoksesi meidät tappoi.

Kuuden ja puolen vuoden haudalla.

Kiitos haavoista, kiitos muistoista.

Toiveesi, tahtosi sait.

IE

Kuva: ddzphoto / Pixabay

Add a Comment