Uskalla sanoa Kyllä

Monessa nykyisessä henkisyyden lähteessä ja tekstissä korostetaan asioiden lähestymistä negatiivisuuden kannalta ja kieltäytymisen näkökulmasta. Sanaa Kyllä tai yleensäkään positiivista suhtautumista toisiin ihmisiin tai maailmaan yleensä on koko ajan hankalampi nähdä.

Nyt varmaan moni lukijoistani vetää aamukahvinsa/-teensä/-gheensä väärään kurkkuun, kierrokset nousevat:

Mitä tuo äijänperkele mistään ymmärtää, henkisyys ja henkistyminenhän ovat puhdasta rakkautta ja hyväksi kaikille.”

Tarkoitan seuraavaa.

Avatkaahan huviksenne lähes mikä tahansa nykyinen henkisyyden nettisivusto tai kirja, jossa ihmisille, ennen kaikkea feminiinienergioille, annetaan ohjeita ja neuvoja oman kehityksensä ja kasvunsa tielle, tyydyttävään ja arvokkaaksi koettuun elämään. Silmille hyppäävät kerta toisensa jälkeen suuremmalla äänellä omaa täydellistä totuuttaan kirkuvat ohjeistukset, joita etenkin monet henkisen tiensä alkupuolella olevat tapittavat silmät ulos kuopistaan pullistellen.

”Sinulla on oikeus sanoa EI”.

”Sinulla on oikeus kieltäytyä.”

”Sinun ei tarvitse pitää kiinni lupauksistasi ja sitoumuksistasi…”

”Sinulla ei ole velvollisuutta…”

”Kuuntele vain ja ainoastaan itseäsi.”

”Tärkeää on vain se, mikä on sinulle hyväksi.”

Mitä on tapahtumassa ja hyvin pitkälle jo tapahtunutkin halullemme antaa maailmalle ja kanssaihmisillemme mahdollisuus? Mitä on tapahtunut sen ymmärtämiselle, että toistemme vastaanottamisessa, arvostamisessa ja hyväksymisessä KYLLÄ on se taikasana, joka saa toisen osapuolen tuntemaan itsensä kuulluksi, hyväksytyksi ja vastaanotetuksi?

Mitä on tapahtunut halullemme keskustella ja neuvotella toistemme kanssa, yrittää löytää haasteellisissa tilanteissa ja konflikteissa edes jotain yhteisyyttä, jonka päälle voimme yrittää rauhamme, keskinäisen ymmärryksemme ja rakkautemme rakentaa?

Mitä on tapahtunut yhteistyölle, molemminpuoliselle ennakoitavuudelle ja luotettavuudelle?

Pian kaikki tuo kuolee pois, on hyvin suurelta osin jo kuollutkin.

Tällä hetkellä henkisyydessä, ihmisten sydämissä ja koko maailmassa laajemminkin on meneillään sanojen KYLLÄ ja EI välinen sota.

Kategorinen sanan Ei viljely pikafiksinä esimerkiksi kaikkiin mahdollisiin ihmisten välisiin tai ihmissuhdeongelmiin tappaa ihmisten välisen kommunikaation. Mädättää pohjan todellisilta, kummankin osapuolen toiveet ja tarpeet huomioivilta ratkaisuilta. Sulkee ovia ja lukitsee niitä lopullisesti. Luo enemmän haasteita ja esteitä saada aikaan enää mitään hyvää ihmissuhteissa, menneissä, olevissa tai tulevissa.

Toisen ihmisen ymmärtäminen ja hyväksyminen alkaa aina sanasta KYLLÄ.

Sinä päivänä kun ihmisten mielissä ja sydämissä viimeinen EI-sana teurastaa viimeisen KYLLÄ-sanan, on kaikki mahdollisuudet tuhottu lopullisesti, niin ihmissuhteissa kuin koko maailmassa kokonaisuutenakin.

Jos emme herää ihmisinä ymmärtämään sitä, tuo tuomiopäivä tulee nopeammin kuin arvaammekaan.

IE

Kuva: Gerd Altmann / Pixabay

Add a Comment