Hiljaa

Viime aikoina olen ollut suurelta osin hiljaa, ainakin mitä uusien tekstien kirjoittamiseen tulee.

Joitakin vanhoja tekstejäni historiastani olen nostellut ajoittain esiin, mutta muuten olen saanut aikaiseksi hyvin vähän uutta.

Samalla kun universumi on tarjoillut viimeisinä viikkoina ja kuukausina niin itselleni kuin häkellyttävän monille elämäni ihmiselle suuria koettelemuksia ja elämänhaasteita niin terveydellisesti kuin muutenkin, olen kärsinyt heidän kanssaan, kulkenut heidän mukanaan ja yrittänyt tehdä parhaani auttaakseni heitä, ollakseni ihminen ihmiselle.

Sanotaan, että mies pyrkii yleensä luonnostaan ratkomaan fyysisesti ja käytännöllisesti rakkaidensa ja läheistensä ongelmia niistä kuullessaan, kun taas naiselle on tärkeintä elää mukana. Niin tuen antajana kuin saajanakin.

Itse olen sydämessäni sekä-että, vaikkakin myönnettäköön, että itselleni on miehenä ollut haastavimmissa tilanteissa tärkeää olla mukana paitsi korvana ja sydämenä, myös varmistaa omalta pieneltä osaltani haasteissa olevan ihmisen elämän perusasioiden fyysinen ja materiaalinen jatkuvuus ja sujuminen kaiken keskellä.

Näin asiaa jälkeenpäin ajatellessani tuo on ollut kuitenkin joissakin ihmissuhteissani myös kompastuskivi.

Se on se asia, josta minua on jälkeenpäin kyseenalaistettu ja josta eräs avun saanut elämässäni jopa pilkkasi minua (”kun et toimi niin kuin muut miehet toimivat”). Niinpä… kaunis oli hänen kiitoksensa kaikesta vuosien aikana hänen hyväkseen tekemästäni. Laittaa myös ymmärrettävästi kysymään, miten ne ”muut miehet” sitten noissa tilanteissa toimivat. Ottavat ritolat poistuen paikalta valoa nopeammin, niinkö?

Monien kokemusteni takia olen viimeisinä vuosina sulkenut elämässäni hänen lisäkseen useita muitakin ovia, joiden takana olleet ihmiset olivat joskus sydämessäni apuni ja tukeni arvoisia – hyvin siis tuo taitava triggeröijäni sydämeni kipupisteet löysi. Toisaalta tuota tapahtui seitsemän vuoden aikana hänen toimestaan niin monessa muussakin asiassa ja tilanteessa, että en pidä asiaa edes ihmeenä. Kyllä Skorpioni aina tietää mihin kohtaan puukko isketään maksimituhon aikaansaamiseksi.

Jokainen tulee uskollaan autuaaksi, sanotaan.

Itse uskoin pitkään ihmisten välisen yhteistyön voimaan ja siihen, että yhdessä toisiaan tukien ihmiset ovat vahvempia ja saavat aikaan parempia tuloksia niin omassa kuin toistensakin elämässä. Että meidän ei ole tarkoitettu ratkovan ongelmia aina yksin, että yhdessä olisimme enemmän kuin toistemme ja toisiimme sitoutumisemme ja panostamistemme summa.

Tämä väite on omassa elämässäni osoitettu vääräksi kaikin mahdollisin tavoin, lienen siis sielussani ja sydämessäni jotenkin parantumattomasti viallista sorttia, kun en tullut tuolla autuaaksi?

Tähän yhteyteen ei kannata tuoda vastauksena väitteitä esimerkiksi karmasta tai sen väitetystä oikeudenmukaisuudesta, siinä mistä muustakaan henkisyyden tai hengellisyyden sateenvarjokäsitteestä, jolla on yhtä monta tulkintaa kuin tulkitsijaakin.

Karma kun on meihin syyllistämällä ulkoapäin hakattu ajatus ja se kiusaa ainoastaan niitä meistä, joilla on toimiva omatunto ja sydän. Tunnemme olevamme jollain tavoin syyllisiä elämämme ”karmaan”, etsiessämme selitystä siihen, miksi olemme niin usein maailman jyrän alla.

Ja toisaalta ne kaikkein omatunnottomimmat, julmimmat, ilkeimmät raatelijat ja petturit tuo mukamas oikeudenmukaiseksi väitetty universumi karmoineen palkitsee ja lähettää meidän joukkoomme, tekemään tuhoa elämässämme ja meidän ihmistemme elämässä kuin raatelevat tiikerit puhvelilauman keskellä ja vielä nauttimaankin siitä täysin rinnoin (pun intended).

Ympärillä oleva yleisö kaivaa kaapeistaan popcorneja heitettäväksi mikroon, seuratessaan samalla miten meidän ”karmakurimuksessamme” haasteiden keskellä olevien äijien ja daamien käy.

Puhukaa te kaikki henkiset puhe- ja kirjoitusautomaatit ja -auktoriteetit ja meitä tavan tallaajia paljon edempänä henkisellä tiellänne olevat universumin oikeudenmukaisuudesta ja tehkää naurunalaiseksi meidän näkemyksemme ja uskomuksemme silloinkin, kun meidän kimppuumme hyökätään.

Omalla kohdallamme me odotamme päivää parempaa.

Sekin päivä tulee.

IE

Kuva: User 2541163 / Pixabay

Facebook: https://facebook.com/IhmistaEtsimassa1

Instagram: https://instagram.com/ihmistaetsimassa

Add a Comment