Kysynnän ja tarjonnan laki

Maailma tarvitsee minua, kysynnän ja tarjonnan laki. Luulen tämän saman koskevan myös hyvin monia lukijoitanikin.

Olen sujahtanut elämässäni sopivasti moneen rooliin, moneen asiaan – järjestämään, tekemään, olemaan, tukemaan, auttamaan, toimittamaan. Täyttämään toiveita, tarpeita. Helpottamaan ja mahdollistamaan kanssaihmisteni elämää monessa tilanteessa, monella tavalla ja tasolla.

Mutta kuinka montaa elämäni eri ympyröissä tapaamaani ovat näinä aikoina, näinä vuosina kiinnostaneet minun tarpeeni ja toiveeni, niin että niiden täyttäminen olisi todellistunut? Tulleet lihaksi, kuten sanassa sanasta sanaan sanotaan.

Eivät ensimmäistäkään, vaikka monella olisi ollut tuohon mahdollisuus ja kyky. Ei kuitenkaan tahtoa eikä halua ja niin monelta heistä puuttui loppujen lopuksi jopa sydänkin.

Tuo on omaa tilannetta miettiessä aina yhtä hätkähdyttävää ymmärtää. Hätkähdyttävää nähdä, hätkähdyttävää tuntea. Siinä kaikessa, mitä saa vastaanottaa maailmalta takaisin tulee esiin ihmisen arvo maailmalle. Vai luulitteko, että minä tai kukaan muukaan auttajista elää pelkällä pyhällä hengellä?

Tai toisaalta, tokihan kysyntä ja tarjonta kohtaavat, mutta ainoastaan yhteen suuntaan. Minun tarjontani ja maailman kysyntä kyllä, toisaalta minun kysyntäni ja maailman tarjonta eivät koskaan.

Ja kun kirjoitan eivät koskaan, tarkoitan sitä pilkulleen, sanatarkasti.

Olenko etsinyt, kysynyt, pyytänyt, anonutkin? Kyllä. Kaikkia näitä erikseen ja yhdessä. Turhaan.

Suljen nyt sydämeni, oveni ja ikkunani.

Ne suuret, valoisat, ennen avoimet, joista kaiken hyvän piti aina palata jotakin kautta takaisinkin. Suoraan sanoen kaatosataa sisään. Täyttää voipuneen sielun ja kehon tyhjät tankit. Sielulliset, henkiset, tunteelliset, fyysiset, lihalliset. Maailma maatkoon mallillaan, niinhän nuo näyttävät tuolla jossain kaukana keskenään tekevänkin.

Miksi kirjoittaa asiasta, jota ei koskaan luotu, tuotu tai joka ei saapunut minun maailmaani?

Juuri siksi.

IE

Kuva: Clker-Free-Vector-Images / Pixabay (muokattu)

Facebook: https://facebook.com/IhmistaEtsimassa1

Instagram: https://instagram.com/ihmistaetsimassa

Add a Comment