Kuusi vuotta

Kun universumi toi meidät yhteen yli kuusi vuotta sitten, hänen elämänsä oli kurimuksessa niin sisäisesti kuin ulkoisestikin, niin monella tavalla. Olin häntä lähellä, näkemässä ja kuulemassa asioita, joita hän omassa elämässään kohtasi. Suuria haasteita, suuria koettelemuksia.

Muistan ne monet syvälliset viestit ja keskustelut, jotka vuosien aikana kävimme. Usein hirmumyrskyn keskellä, maailma kaatumassa päälle. Linjan toisessa päässä minä, vain mies, usein tunsin itseni niin kyvyttömäksi auttamaan häntä vaikka olisin sielunpuolikkaastani ja sydämestäni halunnut.

Tein mitä voin, tein mitä osasin, vaikka usein se ei tuntunut olevan lähellekään tarpeeksi. Ehkä se ei ollutkaan.

Nyt olemme tilanteessa, jossa hän kaikesta päätellen elää selvästikin parasta elämäänsä, itsestäni en sano enkä toteaa mitään. Elän elämääni, mitään kertomista ei ole. Fyysistä kontaktia ja tapaamisia ei ole ollut välillämme lähes kolmeen ja puoleen vuoteen, tammikuun 2019 jälkeen.

Missä ja mitä olemme itsellemme ja toisillemme kuuden vuoden kuluttua tästä hetkestä? Huomioiden sen, että viimeiset kuusi vuotta eivät ole pystyneet leikkaamaan minua irti hänestä eikä tietyistä merkeistä päätellen myöskään häntä minusta voi sanoa, että energeettinen yhteytemme säilyy. Ajan ja paikan yli.

Omalla kohdallani, kokemuksellani ja taustallani en enää edes ajattele tai suunnittele elämääni vuosikaupalla eteenpäin. Enhän kuusi vuotta sitten osannut ennustaa missä olisin elämässäni ja tilanteessani juuri nyt – suhteessani maailmaan, suhteessani itseeni, suhteessani häneen.

Jälleen kerran sulkemassa ovea viimeistä kertaa, toistuva teema, toistuva tilanne.

Tekstissäni Vain mies? kuvasin erästä tapaamistamme vuosia sitten, silloin kun kaikki elämässä tuntui olevan mahdollista – juuri silloin ja siinä tilanteessa se sitä olikin. Uskoin universumiin ja sen kaikkivoipaisuuteen, siihen, että kerran kaikki on niin kuin sen olla pitää.

Varhain lauantai-aamuna junan ovi sulkeutuu kohdallani Tanssijattaren takapihalla viimeistä kertaa.

Jälleen yhden etsikkoajan loppu.

Godspeed.

IE

Kuva: Kanenori / Pixabay

Add a Comment